Categories
applenyheter Featured iphone

2020 kommer alla iPhone-modeller att ha OLED-skärm

När Apple släpper nya iPhone-modeller 2020 kan alla ha en OLED-skärm, i alla fall enligt uppgifter som The Wall Street Journal kommit över. 

Apple skippar LCD för OLED

Av iPhone-modellerna som Apple lanserade tidigare i år hade två OLED-skärm, iPhone XS och iPhone XS Max, och en LCD-skärm, iPhone XR. Enligt en rad rykten kommer iPhone-släppet 2019 se ungefär likadant ut, alltså två modeller med OLED-skärm och en billigare modell med LCD-skärm, men det kan alltså bli sista gången Apple släpper en iPhone med LCD-skärm. 

The Wall Street Journal skriver: ”Apple kommer troligtvis att skippa LCD-skärmar helt när iPhone-modellerna 2020 lanseras och istället satsa på OLED-skärmar som ger en mer flexibel design.”

Apples LCD-tillverkare söker nya investerare

Den här rapporten från The Wall Street Journal är egentligen en i raden av många rapporter med liknande uppgifter, det som gör att denna sticker ut är att The Wall Sreet Journal säger sig ha uppgifter från Japan Display, Apples nuvarande leverantör av LCD-skärmar, om att de söker nya investerare. 

Japan Display tillverkar de specialgjorda ”liquid-crystal” LCD-skärmarna som Apple använder i iPhone XR, och i dagsläget står Apple för mer än hälften av företagets totala inkomster. Det har sen iPhone XR lanserades rapporterats om dåliga försäljningssiffror, vilket bekräftades tidigare denna månad då Apple publicerade en vinstvarning för föregående kvartal på grund av sämre iPhone-försäljning än väntat. Japan Display bör därför vara extra känsliga för Apples försäljningssiffror och beslut om framtida modeller, vilket kan vara anledningen till att de just nu söker efter nya investerare. 

Enligt rykten ska Apple ha dragit ner på all iPhone-tillverkning, inte bara iPhone XR. De har även sänkt priset på iPhone XR i Japan och Kina i ett försök att få igång försäljningen.

Apple vill avsluta allt samarbete med Samsung

I dagsläget är det Samsung som tillverkar OLED-skärmarna till iPhone X, iPhone XS och iPhone XS Max, ett samarbete som Apple gärna vill se avslutas. 

Enligt rapporter jobbar LG med att utöka sin egen produktion av OLED-skärmar, mycket på grund av påtryckningar från Apple. Apple har dessutom själva investerat i teknik som används för att utveckla och tillverka OLED-skärmar, så det kanske finns en tanke om att Apple själva även ska stå för produktionen av skärmarna som sitter i deras kommande iPhone-modeller. 

Apple har under en längre tid försökt utveckla den egna produktionen av deras enheter. Idag tillverkar Apple de processorer som sitter i dagens iPhone-modeller, och de sägs även vara på gång med processorer till kommande Mac-modeller. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *