Categories
applenyheter iphone

Adidas har utvecklat en smart-fotboll

Genom de senaste åren har många olika smartfunktioner växt fram. Först ut var olika smartphones som har försökt efterlikna datorer mer och mer. Därefter har utvecklingen med smartfunktioner exploderat och nått såväl tv-apparater och nu till och med idrottsliga produkter.

I detta fallet har Adidas utvecklat en smart-fotboll som tillsammans med en app ska hjälpa dig att bli en bättre fotbollsspelare. Den smarta fotbollen är utrustad med ett gäng sensorer som kommunicerar med den tillhörande applikationen via bluetooth. Alla dessa funktioner för att kunna hjälpa fotbollsspelare att lägga bättre straffar, hörnor eller längre passningar som kräver en viss teknik.

Bollen är utvecklad på så vis att den inte på något sätt ska skilja sig från en traditionell fotboll. De inbyggda sensorerna som bland annat mäter hastighet, rotation/skruv och flygbana kommer alltså inte att märkas på något vis. Vad som kommer att märkas är däremot informationen som sensorerna tar fram. All denna information kommer att kunna avläsas och analyseras genom applikationen som Adidas har utvecklat.

Nu är det säkerligen många som reflekterar över hur fotbollen fungerar och till skillnad från vanliga fotbollar behöver denna underhållas med jämna mellanrum genom laddning. Tillsammans med bollen får man alltså en trådlös laddningsstation, vilken ska ta ungefär en timme på sig att bli fullt laddad. Batteriet ska dessutom räcka till ungefär 2000 sparkar eller en veckas användning.

För er som är intresserade finns bollen att köpas via Adidas hemsida, Apple i USA och Europa för 2690 kr. Applikationen för att få fram informationen är gratis att ladda ned via Apples AppStore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *