Categories
applenyheter Featured

AirPods 2 är här! – ”Hej Siri”, trådlös laddning och längre samtalstid

I ett pressmeddelande idag lanserade Apple, lite överranskande, nya AirPods. AirPods generation två har fått ett Apple-designat H1-chip som ger de nya hörlurarna ”Hej Siri”-kompatibilitet och bättre batteritid när man pratar i telefon. Man kan även köpa till ett trådlöst laddningsfodral. 

Apple-designat H1-chip

Den största uppdateringen i Apples nya AirPods är H1-chipet. Apple berättar att detta chip är designat specifikt för hörlurar, och gör AirPods 2 snabbare och mer effektiva. AirPods 2 ska kunna koppla till din iPhone, iPad, Mac och Apple Watch snabbare och säkrare och det ska gå snabbare att byta mellan enheterna. 

”Hej Siri”-kompatibiliteten gör det möjligt att sätta på Siri genom att säga just ”Hej Siri”, sedan kan du byta låt, sänka volymen, göra telefonsamtal och få vägbeskrivning helt hands-free genom Siri. 

AirPods 2 – bättre batteritid för telefonsamtal

Batteritiden för AirPods generation två har blivit upp till en timme längre vid telefonsamtal. AirPods generation ett gav en en prattid på upp till två timmar, medan generation två ger en prattid på tre timmar. Utöver den ökade samtalstiden så är batteritiden densamma för generation ett och två med upp till fem timmars musiklyssning per laddning, och över 24 timmars total batteritid om man förvarar hörlurarna i sitt laddningsfodral. 

Trådlös laddning och ett högre pris

Apples nya AirPods har samma design som dess föregångare och säljs bara i färgen vit. De kan dock köpas med ett laddningsfodral som laddas trådlöst. AirPods 2 med trådlöst laddningsfodral kostar 2 495 kronor, och AirPods 2 med ett vanligt laddningsfodral kostar 1 995 kronor. Man kan även köpa det trådlösa laddningsfodralet själv, då kostar det 995 kronor. 

Det trådlösa laddningsskalet fungerar både med AirPods generation ett och AirPods generation två. På framsidan av skalet syns en liten LED-lampa som indikerar om skalet är tillräckligt laddat eller inte. 

De nya AirPodsen är alltså något dyrare än dess föregångare. AirPods generation ett kostade 1 795 kronor i svenska Apple Store, men säljs inte längre av Apple. 

AirPods 2 kan köpas idag i svenska Apple Store. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *