Categories
applenyheter Featured

AirPods 2 – Fokus på hälsa

Enligt den asiatiska tekniksajten DigiTimes så kommer Apple att släppa AirPods 2 under första halvan av 2019. Den uppdaterade modellen kommer att ha ett större fokus på hälsa.

AirPods 2 kommer att ”observera hälsa”

DigiTimes skriver att Apple kommer att släppa nästa generations AirPods under de kommande månaderna och att hörlurarna kommer att ha en diskret design och nya funktioner för att ”observera hälsa”. De nya hörlurarna förväntas enligt DigiTimes få ett entusiastiskt svar från marknaden och sälja bra. 

Någon vidare information om AirPods 2, och hur dessa nya hälsofunktioner kan se ut, nämner inte DigiTimes i sin rapport.

DigiTimes har direktkontakt med några av Apples underleverantörer i Asien och har därför ofta kunnat dela riktig information om kommande Apple-släpp med sina läsare. Det har dock hänt att DigiTimes tolkar informationen de fått från underleverantörerna fel, vilket gör att detta rykte inte helt går att lita på. När det kommer till Apple-rykten är det alltid bra att ta all information med en nypa salt.  

Trådlöst laddningsskal och AirPower

Under 2018 skrev den betrodde Apple-analytikern Ming-Chi Kuo att han har fått uppgifter om att Apple kommer att släppa AirPods 2 under slutet av 2018 eller början av 2019. Slutet av 2018 har passerat, men det finns fortfarande hopp för ett släpp under de kommande månaderna. 

Kuo nämnde i sin rapport att AirPods 2 kommer att säljas med ett trådlöst laddningsskal. Detta laddningsskal visade Apple upp för första gången i september 2017 när de presenterade den trådlösa laddaren AirPower.

AirPower har ännu inte sett dagens ljus, men enligt rykten, även dem från DigiTimes, så är laddaren på gång att lanseras under 2019. Enligt vissa rykten ska AirPower just nu vara under produktion. DigiTimes hävdade själv detta så sent som i måndags, men redigerade sin artikel efter att den legat ute i ett par timmar och tog då bort all information om att AirPower skulle vara under produktion nu. De hävdar dock fortfarande att den trådlösa laddaren kommer att släppas under 2019. 

AirPower har stött på en rad problem under dess utveckling, och i september 2018, ett år efter att laddaren först presenterades av Apple, plockade Apple bort alla spår av den från sin hemsida. Det finns det fortfarande referenser till laddaren i användarmanualerna till iPhone XS, iPhone XS Max och iPhone XR. 

AirPods 3 2020 – ny design och nya funktioner

Samtidigt som det går rykten om AirPods 2 så går det även rykten om AirPods 3. AirPods 2 förväntas inte få några större uppdateringar utseendemässigt eller funktionsmässigt. AirPods 3 förväntas dock få en helt ny design och nya funktioner. 

AirPods 3 tros lanseras 2020 och sägs bli aningen mer vattentåliga än dagens modell (alltså tåliga för regn och mindre vattenskvätt, men inte helt vattentäta så att man till exempel kan simma med dem eller tappa dem i ett vattenglas utan att de tar skada). De tros även få brusreducering och kunna behålla kontakten med den iPhone eller iPad de är kopplade till på längre avstånd.   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *