Categories
applenyheter Featured

AirPods 2 – kan komma i svart

Ryktena kring AirPods 2 har varit många och spretiga den senaste tiden. Vissa hävdar att de uppdaterade AirPods-hörlurarna kommer att släppas under mars, medan andra menar att det kan dröja till hösten. Det senaste i raden av rykten påstår att Apple kommer att släppa AirPods i ytterligare en färg – nämligen svarta.

Svarta AirPods med matt yta

Det är den taiwanesiska tekniksajten Economic Daily News som rapporterar om den svarta AirPods-modellen. Förutom den nya färgen så skriver sajten att laddningsfodralet kommer att få en annan yta som gör att det inte glider ur händerna lika lätt eller repas lika lätt, även hörlurarna kommer att få en ny yta som gör att de sitter bättre fast i öronen. Fodralet kommer även gå att laddas trådlöst. 

Enligt Economic Daily News är det Apple-leverantören Inventec som tillverkar de nya trådlösa hörlurarna. De ska redan vara under masstillverkning och redo att lanseras under våren.  

Enligt rapporten kommer AirPods 2 att få samma prislapp som AirPods har idag, vilket i Sverige är 1 795 kronor. 

Bättre bas och nya funktioner med fokus på hälsa

Economic Daily News är inte den enda sajten som påstått att AirPods kommer att få en ny beläggning och en ny färg. Enligt MySmartPrice kommer AirPods 2 att få en ny matt beläggning som påminner om ytan på baksidan av Googles Pixel 3-smartphone. 

MySmartPrice skriver även att AirPods 2 kommer att få bättre basljud och hälsofunktioner (bland annat kunna läsa av hjärtfrekvenser). MySmartPrice skriver dock att batteritiden för de trådlösa hörlurarna kommer att vara oförändrad jämfört med nuvarande modell. 

AirPower förväntas lanseras med AirPods 2

Det trådlösa laddningsfodralet till AirPods förväntas lanseras samtidigt som Apples kommande trådlösa laddare AirPower. Enligt de senaste ryktena är AirPower just nu i produktion och kommer att lanseras under året, kanske så tidigt som i mars.

När AirPods 2 och AirPower faktiskt kommer att komma är dock fortfarande oklart. Apple kommer att hålla ett event den 25 mars, men det kommer enligt uppgifter fokusera på prenumerationstjänster och inte nya produkter. Under eventet förväntas Apple presentera sin nya streamintjänst för tv och film och en ny digital prenumerationstjänst för tidningar. Enligt nya uppgifter från Variety kommer dock Apples streamingtjänst dröja innan den lanseras till kunder – kanske ända till sommaren eller hösten. Orsaken tros vara att många av de tv-serier Apple producerar inte har hunnit bli klara än.

Mycket pekar på att Apple kommer att släppa de nya produkterna nu under våren. En spekulation är att de kommer att presenteras i ett pressutskick istället för ett event nu under våren. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *