Categories
applenyheter Featured

AirPods 2 – trådlöst laddningsfodral och vattentåliga

Apples trådlösa hörlurar AirPods har, trots att de förlöjligades av många när de först presenterades, varit en av Apples absolut populäraste accessoarer sen de lanserades för snart två år sedan i december 2016. Det har under en längre tid gått rykten om att Apple kommer att släppa en ny version av sina AirPods. Apple-analytikern Ming-Chi Kuo skrev idag i en ny rapport att han tror att Apple kommer släppa nya AirPods både under 2019 och 2020.

Trådlöst laddningsfodral – AirPower har satt käppar i hjulet

När iPhone X presenterades under ett event i september förra året presenterade Apple även AirPower, en trådlös laddare som ska kunna ladda upp till tre Apple-enheter samtidigt. På de bilder som Apple visade upp under presentationen syntes ett fodral till AirPods laddas trådlöst på AirPower tillsammans med en iPhone och en Apple Watch. Då började självklart spekulationer om att ett trådlöst laddningsfodral till AirPods också var på väg.

Sen dess har det dock inte hänt mycket. Apples AirPower har inte sett dagens ljus än och mycket pekar på att Apple har stora problem med produktionen och tillverkningen av laddningsmattan. Många höll tummarna för en uppdatering av läget under Apples iPhone-event tidigare i år, men AirPower nämndes inte och allt material om laddningsmattan plockades tyst bort från Apples hemsida.

När, eller om, den faktiskt kommer lanseras är alltså ännu oklart.

Eftersom AirPower aldrig har lanserats har även det trådlösa laddningsfodralet till AirPods skjutits upp. Många hoppades på en lansering under sena 2018, men så ser alltså inte ut att bli fallet. Enligt Ming-Chi Kuo kommer dock AirPodsskalet som går att ladda trådlöst att lanseras 2019. Några ytterligare AirPods-nyheter för just det året nämner Kuo inte.

AirPods 2 – Helt ny design 2020

Kuo tror dock även på en större uppdatering 2020 då han tror att AirPods kommer att få ”en helt ny design”. AirPods 2 tror Kuo kommer att få uppgraderad bluetooth, nya modernare och dyrare komponenter (60 procent dyrare, enigt Kuo) och en ny typ av gångjärn i laddningsfodralet.

Tidigare har Kuo, och andra analytiker, siat om att AirPods 2 kommer att bli bättre på att inte släppa in annat ljud, att man kommer kunna väcka Siri genom att säga ”Hej Siri”, och att de kommer bli mer vatten- och svett-tåliga.

AirPods är Apples populäraste accessoar

AirPods säljer redan väldigt bra, men Kuo tror att dessa uppdaterade versioner kommer att öka Apples försäljning ytterligare. 2017 såldes uppskattningsvis 16 miljoner AirPods, Kuo tror att den siffran kommer att stiga till över 100 miljoner sålda exemplar 2021. Kuo baserar siffran på att cirka 5 procent av iPhone-användare idag har AirPods och att det finns över 1 miljard iPhones-användare runt om i världen. Det finns alltså rum att växa.

”För att sammanfatta”, skriver Kuo. ”AirPods är Apples populäraste accessoar någonsin, och AirPods har idag den största möjligheten att växa bland alla Apples produkter.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *