Categories
applenyheter Featured

AirPods 3 – kan komma redan i år

Tidigt i morse rapporterade DigiTimes att Apple kommer att släppa AirPods 3 redan under 2019, istället för 2020 som tidigare rapporterats.

AirPods 2 lanserades i mars i år

Apple lanserade AirPods 2 för drygt en månad sedan, 20 mars, och redan nu börjar det alltså gå rykten om en ny lansering under samma år. AirPods 2 såg relativt få uppdateringar, designen på de trådlösa hörlurarna är den samma, men AirPods 2 kan köpas med ett trådlöst laddningsetui. Detta laddningsetui kan även köpas utan hörlurar och användas till AirPods generation ett. Förutom den trådlösa laddningen kan man anropa Siri med endast rösten med AirPods 2, ”Hej Siri”.   

AirPods 3 – brusreducering och möjligtvis ny design

AirPods 3 förväntas få en rad uppdateringar och möjligtvis en helt ny design. 

DigiTimes skriver: ”Enligt rapporter kommer Apple släppa AirPods generation tre under slutet av 2019. De trådlösa hörlurarna kommer att få en funktion för brusreducering.”

Flera konkurrenter till Apples AirPods har lanserats under året, så det är inte konstigt att Apple vill få ut en så bra produkt som möjligt tidigt för att behålla så mycket som möjligt av marknaden. 

Att göra brusreducerande hörlurar ska inte bara så enkelt som man kan tro. Tekniken har funnits länge, men den ska vara två att få perfekt, särskilt med mindre hörlurar som Apples AirPods, skriver DigiTimes. Hörlurar med brusreducering drar dessutom mer ström, vilket blir lite av en utmaning för Apple. AirPods 2 har en aktiv lyssningstid på upp till fem timmar, och en samtalstid på två timmar. AirPods 3 bör ha samma batteritid, om inte något bättre, för att kunna konkurrera med liknande produkter i samma prisklass på marknaden.

AirPods 3 kommer att tillverkas av Iventec

AirPods 3 kommer enligt rapporter huvudsakligen att tillverkas av taiwanesiska företaget Iventec, med en liten del av produktionen i Kina av Luxshare Precision. Iventec har stor erfarenhet av tillverkning, och har jobbat med Apple tidigare, bland annat med AirPods 2.

Tidigare rapporter om en lansering 2020

Att AirPods 3 kommer att komma under 2019 är dock inte helt glasklart ännu. Mark Gurman på Bloomberg har länge hävdat att Apple kommer att lansera AirPods 3 under 2020. I likhet med DigiTimes rapport tror han dock också på att de nya hörlurarna kommer att få brusreducering, men även bättre vattentålighet och en helt ny design. 

AirPods 2 är inte alls tåliga för vatten, men Gurman tror att generation tre kommer att tåla vattenstänk och regn, alltså inga hörlurar du går och badar med.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *