Categories
applenyheter Featured

AirPower – äntligen på gång

Nu verkar Apples trådlösa laddare AirPower äntligen vara på gång på riktigt. ChargerLAB, en sajt från Hong Kong, hävdar enligt ”trovärdiga källor” att Apple redan har börjat tillverka AirPower. Det är den kinesiska tillverkaren Luxshare Precision som ska arbeta med produkten. ChargerLAB hävdar dessutom att laddaren kommer att släppas till försäljning snart. 

AirPower presenterades 2017 – sen dess har det varit tyst

Den trådlösa laddaren AirPower har varit på gång länge. Den presenterades för första gången i september 2017 tillsammans med iPhone X och iPhone 8. Då var det sagt att den skulle lanseras under 2018, men inga fler nyheter kom om produkten. I september 2018, när iPhone XS, XS Plus och XR lanserades, plockade Apple samtidigt bort alla spår av AirPower från sin hemsida. Många trodde då att AirPower aldrig skulle få se dagens ljus. 

Men när iPhone XS, XS Max och XR väl började säljas fanns det hänvisningar till AirPower i användarguiderna till de nya telefonerna, samtidigt som Apple sökte efter nya anställda till AirPower-projektet.

AirPower kan ladda tre enheter samtidigt

AirPower är en oval trådlös laddare som enligt Apple ska kunna ladda upp till tre enheter samtidigt. När den presenterades 2017 visades bilder på en iPhone 8, en Apple Watch Series 3 och ett par AirPods som laddades på den ovala mattan. iPhone-modeller från och med iPhone 8 kan laddas trådlöst, och AirPods förväntas få ett laddningsskal som kan laddas trådlöst samtidigt som AirPower lanseras. 

Produktionen av AirPower är igång

Luxshare Precision, som ryktas tillverka AirPower åt Apple, tillverkar även företagets trådlösa hörlurar AirPods och har arbetat med den Qi-standard som används för trådlösa laddare. Det har gått rykten om att Luxshare ska arbeta med AirPower sen februari 2017, alltså månader innan laddaren ens presenterades för första gången. Luxshare är troligtvis inte den enda tillverkaren som jobbar med AirPower. Enligt tidigare rykten ska även företaget Pegatron vara en del av produktionen. 

Förseningarna tros bero på en rad tekniska problem

Att det har tagit så lång tid att få ingång produktionen av AirPower tros bero på en rad tekniska problem med produkten. Den ska bland annat haft problem med överhettning, mekaniska fel och problem med mjuk- och hårdvaran. Enheter som har placerats på laddaren ska ha haft problem att kommunicera med AirPower vilket har gjort att de inte laddats korrekt. Eftersom AIrPower nu sägs vara i produktion bör alla de här problemen vara lösta. 

Fler rykten pekar på en lansering 2019

I oktober förra året skrev den betrodda Apple-analytikern Ming-Chi Kuo att AirPower kommer att släppas under början av 2019, om dessa rykten visar sig stämma kommer Kuo än en gång ha lyckats förutspå en Apple-lansering.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *