Categories
applenyheter Featured

AirPower, exploderande AirPods och HomePod-test

Lanseringen av AirPower kan vara på gång
Sajten the Apple Post har fått in ett tips om att Apples trådlösa laddningsmatta, AirPower, kommer att börja säljas i mars. Enligt the Apple Post så är det en anställd på den amerikanska teknikbutiken Best Buy som har kommit med tipset. Enligt personen så kommer AirPower och ett nytt laddningsfodral till AirPods som fungerar att laddas trådlöst att börja säljas på just Best Buy och Apple Store samtidigt på lanseringsdagen i mars.

AirPower kommer att kunna ladda Apples nyaste iPhone-modeller, iPhone 8, iPhone 8 Plus och iPhone X trådlöst. Den kommer även kunna ladda Apple Watch och AirPods, om de har det nya laddningsfodralet som ryktas lanseras samtidigt som AirPower. Laddningsmattan visades upp under ett Apple-event i september förra året men har alltså inte släppts till försäljning än. Det finns än så länge inte jättemycket information om AirPower och hur den kommer att fungera, men enligt tidigare rykten så kommer den att kunna ladda upp till tre enheter samtidigt och kosta runt 2300 svenska kronor.

Det har tidigare gått rykten om att AirPower kommer att släppas under 2018s första kvartal så det här tipset känns inte helt orimligt, men som vanligt är det bra att ta de här inofficiella nyheterna med en nypa salt.

 

Exploderande AirPods
Tidigare i veckan kom det nyheter om att ett par AirPods, tillhörande en man i Tampa i USA, börjat ryka för att sedan explodera.

Mannen befann sig på gymmet när han märkte att det kom ut vit rök från en av hans AirPods. Han tog av sig båda hörlurarna och lämnade dem utan uppsyn under några minuter och när han kom tillbaka hade den rykande hörluren exploderat, den var sprucken och hade synliga värmeskador. Han beskriver det som ”Det galnaste han någonsin varit med om”.

Apple har sagt att de undersöker händelsen och har tagit kontakt med mannen.

Incidenten kan liknas vid de problem Samsung hade med sin Samsung Galaxy Note 7 2016 då det kom in flera rapporter om att telefonen exploderat och börjat brinna på grund av felaktiga batterier.

Än så länge vet vi inte vad som var felet med AirPoden som exploderade, men mycket tyder på att batteriet på något sätt blivit skadat och är boven i dramat.

 

Så smart är HomePod
I veckan släpptes Apples smarta högtalare HomePod i USA, Storbritannien och Australien. Apple säger att de valt att fokusera på ljudkvalitén och många har undrart om ”smartheten” i högtalaren blivit lidande. Loup Ventures har gjort ett test för att kolla hur smart Siri i HomePod egentligen är.

Under testet använde de sig av fyra stycken smarta högtalare som fick svara på 782 frågor. Siri i HomePod hörde 99,4 procent av frågorna men svarade bara rätt på lite mer än hälften (52,3 procent). Googles högtalare Home svarade rätt på 81 procent av frågorna, Amazon Alexa svarade rätt på 64 procent och Microsofts Cortana svarade rätt på 57 procent. Enligt detta test är alltså Googles högtalare den allra smartaste.

Det bör dock tilläggas att Siri i HomePod och Siri i din iPhone skiljer sig en aning. Siri i HomePod är specialiserad på musik och nyheter och kan inte svara på frågor om navigering och mail eller ringa telefonsamtal.

När det kommer till ljudkvalitén var dock HomePod den smarta högtalare som presterade allra bäst, och troligtvis kommer Siri i HomePod att utvecklas och förbättras i framtiden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *