Categories
applenyheter Featured

AirPower-lansering i mars? – nya tecken tyder på att den trådlösa laddaren äntligen är på gång

Apple har haft mycket att göra den senaste veckan. De har släppt nya iPads, iPad Air och iPad mini, nya AirPods och uppdaterat ett gäng av sina Mac-modeller. Mitt bland alla dessa nysläpp är det dock fortfarande många som frågar sig vad som händer med AirPower, Apples trådlösa laddare som enligt rykten skulle lanseras samtidigt som AirPods generation två med trådlöstladdningsetui. 

Trots Apples tystnad kring AirPower så ser det ändå ut att hända saker bakom kulisserna. I dagarna säkrade Apple varumärkesnamnet AirPower och en ny bild på AirPower tillsammans med iPhone XS och Apples nya AirPods har dykt upp på Apples hemsida i Australien. 

Lansering i mars – hävdar DigiTimes

Under 2019 har det gått flera rykten om att AirPower kommer att släppas under slutet av mars. Många trodde på en lansering samtidigt som Apples nya AirPods, men så blev det inte. Med lite över en vecka kvar av mars har det kommit ytterligare ett rykte som menar att lanseringen är nära.

Det är den Taiwanesiska sajten DigiTimes som säger sig ha kontakter inom Apples tillverkningskedja som menar att AirPower kommer att släppas under de sista dagarna av mars. 

DigiTimes är flitiga när det kommer till Apple-rykten, och har haft rätt ungefär hälften av gångerna när de har förutspått något. 

Apple säkrar AirPower-varumärket

Det finns dock två ytterligare faktorer som pekar på att DigiTimes kanske har rätt den här gången. Apple har nämligen äntligen säkrat varumärket ”AirPower”. Det har inte varit helt lätt för Apple att säkra namnet AirPower. Ett annat företag hade renat ansökt om namnet, vilket gjort att Apple varit tvungna att köpa loss det.

När Apple ville säkra varumärket AirPower under sommaren 2018 upptäckte de att ett annat företag, Advanced Access Technologies, redan ansökt om namnet. Apple hävdade att Advanced Access Technologies gjorde intrång på deras redan befintliga varumärken med liknande namn, AirPlay, AirPort, AirPods och AirPrint, men det var inte förrän Apple erbjöd sig att köpa loss varumärket som saken blev klar. 

Idag äger Advanced Access Technologies fortfarande varumärket AirPower, men det håller på att överföras till Apple. Kanske precis i tid inför en lansering?

Ny bild på AirPower på Apple hemsida 

Det sista tecknet som tyder på att AirPower är på gång är att en ny bild på AirPower, tillsammans med iPhone XS och AirPods generation två, upptäcktes på AirPods-sidan på Apples hemsida i Australien.

Apple

I somras plockade Apple bort alla spår av AirPower från sin hemsida, men nu har laddaren alltså börjat dyka upp igen. 

AirPower kan ladda upp till tre enheter samtidigt

AirPower är en trådlös laddare som kan ladda upp till tre enheter samtidigt. När Apple presenterade AirPower under ett event i september 2017 visade de en bild på laddningsmattan tillsammans med iPhone X, Apple Watch och ett par AirPods i ett trådlöst laddningsetui. 

Förhoppningsvis är den nya laddaren bara dagar bort, men när det kommer till AirPower kan man aldrig vara riktigt säker. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *