Categories
applenyheter Featured

Alla nyheter från Apples ”There’s more in the making”-event

Idag höll Apple sitt event som har fått titeln ”There’s more in the making” i Brooklyn i New York. Under eventet presenterade Apples VD Tim Cook en rad nyheter. Han presenterade nya MacBook Air, nya Mac mini och den väntade nya iPad Pro med tillhörande Apple Pencil.

MacBook Air

Apple inledde eventet med att presentera en ny och uppdaterad MacBook Air. Senast Apple uppdaterade MacBook Air var 2015, så den här uppdateringen var verkligen välbehövlig.

Den nya MacBook Air-modellen har en 13,3 tum Retina-skärm som omges av svart glas likt dagens MacBook Pro-modeller. Tangentbordet är upplyst och har fått en avläsare för Touch ID och trackpaden är större och har Force Touch. Högtalarna på MacBook Air kan spela 25 % högre jämfört med tidigare modell och har 2X mer bas och bättre stereoljud. Datorn har två Thunderbolt 3/USB C-portar och en Intel Dual-Core i5-processor. Om man jämför med tidigare MacBook Air-modell så tar den nya upp 17 % mindre volym fastän skärmstorleken är samma. Den har alltså blivit tunnare och mindre.

En av de stora nyheterna under eventet är att Apple har börjat återanvända sitt aluminium. Den nya MacBook Air-modellen är alltså gjord av 100 % återanvänd aluminium och blir därmed den grönaste Mac Apple någonsin lanserat.

Man kan beställa MacBook Air idag, och den börjar säljas den 7 november. Den kommer att kosta från 14 995 kronor.

Mac Mini

Nya Mac Mini är nästan lika efterlängtad som nya MacBook Air. Det har gått fyra år sen den senast uppdaterades.

Mac Mini har fått en ny design och en rejäl inre uppdatering. Den lilla datorn är nu mörkt grå och ser nästan ut som en Apple TV. Mac Mini har i sin grundmodell en Core I3-processor med fyra kärnor och 8 GB minne, men kan uppgraderas till en sexkärning Core I7-processor med upp till 64 GB minne. Till skillnad från nya MacBook Air har Mac Mini rejält med uttag. Den har fyra Thunderbolt 3-uttag, två USB-uttag, ett HDMI-uttag och en ethernetkontakt.

Precis som MacBook Air är Mac Minis chassi gjort av 100 % återvunnen aluminium, och den går att beställas idag för en leverans 7 november. Grundmodellen ligger på 9 995 kronor.

iPad Pro

Precis som väntat så presenterade Apple nya iPad Pro. Den nya iPad Pro-modellen har en Liquid Retina-skärm, samma som sitter i iPhone XR, som täcker större delen av iPadens framsida. Den har Face ID som fungerar både i porträttläge och landskapsläge (på alla håll) och saknar Hemknapp. iPad Pro har fått en en A12X Bionic-processor med sju kärnor som ska vara 35-90 % snabbare än den som sitter i den förra iPad Pro-modellen. iPad Pro har även fått ett USB-C-uttag som gör att man kan koppla den till externa skärmar och ladda sin iPhone i den.

iPad Pro kommer i två storlekar. En med en skärm på 11 tum och en större modell med en skärm på 12,9 tum. Den mindre modellen kostar från 9 695 kronor och den större från 11 995 kronor. Båda kan förbeställas idag och levereras 7 november.

Apple Pencil

Även Apple Pencil fick en uppdatering. Apple Pencil har fått en ny design som påminner om en klassisk blyertspenna och den saknar Lightning-kontakten på toppen. Istället laddas den trådlöst genom att man fäster den magnetiskt på kanten av iPad Pro. Den fungerar endast med de nya Pro-modellerna och kostar 1 495 kronor.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *