Categories
applenyheter Featured

Allt om Apples event 27 mars

På tisdag, den 27 mars, kommer Apple att hålla sitt allra första event 2018. Eventet kommer att hållas på the Lane Tech College Prep High School i Chicago och har fått rubriken ”Let’s take a field trip”. Apple skickade ut inbjudningar till pressen förra veckan och berättade då att eventet kommet att fokusera på utbildning och att ”skapa nya idéer för lärare och elever”. Det här är det första eventet Apple anordnar med tema utbildning sen 2012, så vi vet inte riktigt vad vi kan vänta oss av det. Såklart går det en hel del rykten om vad som kan komma att presenteras. Vi har samlat de mest intressanta här!

Apple kommer dock inte att livesända det här eventet på Apple TV eller via sin hemsida som de brukar göra. Eventet kommer istället att laddas upp efteråt

Billigare MacBook eller MacBook Air


Apples idag billigaste dator, MacBook Air, har inte fått någon nämnvärd uppdatering på många år. Det har gått rykten om att Apple är på väg att skrota hela MacBook Air-familjen och istället fokusera på MacBook, men Apple-analytikern Ming-Chi Kuo tror att Apple vill ge MacBook Air en chans till. Kuo tror att Apple utvecklar en billigare MacBook Air, som i så fall hade kunnat marknadsföras som en ”student-dator”. Några vidare detaljer om denna billigare MacBook Air har Kuo inte rapporterat om.

DigiTimes och Bloomberg tror istället att Apple är på gång med en ny MacBook. DigiTimes har preciserat och tror att den nya datorn kommer att få en Retina-skärm på 13,3 tum, medan Bloomberg är lite mer sparsmakade och säger bara att den troligtvis kommer att kosta under 1000 dollar. Hur det faktiskt blir kanske vi får veta på tisdag.

Billig iPad


Det har gått rykten om att Apple är på väg att lansera en billigare iPad som skulle vara perfekt för skolor att köpa in till sina elever. Förra året släppte Apple en 9,7 tums iPad som skulle bli ett billigare val än iPad Pro. Den iPad som det går rykten om nu väntas vara snäppet billigare än den som släpptes 2017.

Apple Pencil


Det finns egentligen ingen inga källor som stärker detta rykte, men utifrån den inbjudan Apple skickade ut inför eventet (som såg ut att vara tecknad med en Apple Pencil) kanske en ny Apple Pencil är på gång. En billigare Apple Pencil som fungerar med den billigare iPad-modellen vi pratade om tidigare, kanske? Det låter i alla fall som något skolor hade varit intresserade av.

AirPower


Det har sedan en tid tillbaka gått rykten om att Apples trådlösa laddningsmatta AirPower kommer att lanseras i mars. mars dagar börjar snart ta slut, så kanske det är dags under eventet på tisdag?

AirPower presenterades för första gången i september 2017 när iPhone X, iPhone 8 och iPhone 8 Plus presenterades. Laddningsmattan kommer att fungera med de senaste iPhone-modellerna och Apple Watch 3. Apples AirPods kommer också att få ett nytt laddningsfodral som kommer att fungera att ladda trådlöst på AirPower.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *