Categories
applenyheter Featured

Allt om Apples kommande lanseringar

Ming-Ching Kuo, ofta pricksäker Apple-expert, har samlat alla sina spekulationer om kommande Apple-produkter och uppdateringar i en rapport. Han diskuterar allt från de iPhone-modeller som väntas senare i år till nya datorer och iPhone-modellerna som förväntas komma 2019.

Ny iPad, MacBook Air och Apple Watch Plus under 2018

Under andra halvan av 2018 förväntar sig Kuo att Apple äntligen kommer att lansera lite ny hårdvara som inte är iPhones. Han tror på en ny iPad med Face ID, en ny billigare MacBook Air och en Apple Watch med större skärm, typ en Apple Watch Plus.

Tre nya iPhone-modeller i september

Precis som vi har rapporterat om många gånger tror Kuo fortfarande på tre nya iPhone-modeller i höst. Det handlar om en uppdaterad version av dagens iPhone X, en iPhone X Plus och en iPhone X med LCD-skärm som blir billigare än de två andra varianterna med OLED-skräm.

Det har tidigare gått rykten om att den billigare modellen med LCD-skärm inte kommer att vara klar till lansering i september med de andra två modellerna eftersom den gick i produktion senare. Kuo tror dock att budget-modellen kommer att börja säljas samtidigt som de andra modellerna i september.

iPhone-modellen med LCD-skärm tror Kuo kommer att sälja bra och göra så att många kunder med äldre iPhone-modeller som dragit sig för att uppdatera kommer att göra det. Budget-modellen kommer att få en liknande design som iPhone X och ha många av iPhone Xs funktioner men en lägre prislapp vilket Kuo tror kommer att bidra till att användare som inte brukar uppdatera lika frekvent kommer att uppdatera nu i september.

iPhone-modeller med många nyheter 2019

Kuo tror att iPhone-modellerna som lanseras 2019 kommer att få ny design och nya funktioner om man jämför med modellerna som lanseras i år. Hur 2019-modellerna kommer att se ut och vilka nyheter de kommer att få tror han att han kommer att ha mer information om i september eller oktober i år.

Tidigare rykten har pekat på att Apple helt skulle sluta med LCD-skärmar i iPhones 2019, Kuo delar dock inte denna spaning och tror att det, precis som i år, kommer lanseras minst en modell med LCD-skärm. Han tror även, precis som i år, att LCD-modell(erna) kommer att sälja betydligt bättre än de dyrare modellerna med OLED-skärm.

Apples största konkurrent är Apple

Utöver kommande Apple-produkter så kommenterade Kuo även Apple som företag och deras tillväxt. Kuo upplever att Apple är sin egna största konkurrent när det kommer till dyrare elektronik. Om Apple vill öka sin tillväxt menar Kuo att de måste lansera nya produkter som skiljer sig mer från de äldre för att öka köpsuget. Han menar att Apples långsamma tillväxt under de senaste åren beror på att Apple inte gjort några större uppdateringar till sina iPhone-modeller sen iPhone 6.

Kuo ser dock Apple som det största företaget inom personlig elektronik idag med stor marginal. Han menar att Apples framgång till stor del beror på deras fokus på kund-upplevelsen och hur de har utvecklat sitt ekosystem. En Apple-produkt leder ofta till fler Apple-produkter eftersom de fungerar så bra ihop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *