Categories
Featured ipad

Allt vi vet om kommande iPad Pro

Många tror att det kommer att släppas en iPad Pro under årets sista månader, och de flesta av dagens rykten pekar åt det hållet. Det talas bland annat om en iPad Pro med en design som påminner om dagens iPhone-modeller med en heltäckande skärm och Face ID. Här är vi samlat alla de senaste ryktena om höstens påstådda iPad Pro.

iPad Pro med USB-C

Apple-analytikern Ming-Chi Kuo brukar komma hyfsat nära sanningen i sina rapporter om Apple. Han har under året bland annat trott stenhårt på att Apple skulle släppa tre olika iPhone-modeller, och så rätt han hade.

I sin senaste rapport om iPad Pro skriver Kuo att han tror att Apple kommer att ersätta Lightning-uttaget med USB-C istället. iPad kan då få en liknande situation som dagens Mac-datorer där USB-C används både för att ladda och för att föra över data. Enligt Kuo kommer iPad Pro även att få en 18 watt-laddare vilket kommer göra att laddningen kommer att gå mycket snabbare än med tidigare laddare som följt med iPad.

iPad Pro med Face ID – men får den ”flärp” eller inte?

Kuo har tidigare rapporterat om att iPad Pro kommer att få Face ID, en heltäckande skärm och sakna Hemknapp, alltså en liknande design som dagens iPhone-modeller. Det har dock gått delade rykten om iPad Pro kommer att få ett sensorhus som sticker ner som en svart flärp längst upp på skärmen eller inte. Om den kommande iPad Pro-modellen saknar synligt sensorhus kommer den antagligen att ha en lite bredare svart kant runt skärmen istället för att den går från kant till kant som på de modernaste iPhone-modellerna.

Face ID i landskapsläge

När iOS 12 släpptes hittades ett par intressanta nyheter. I appen Setup finns referenser till ”iPad2018fall”, alltså referenser till en iPad som ska släppas den här hösten. Troligtvis under ett event i oktober. Det har dessutom hittats referenser till Face ID som har stöd för landskapsläge, vilket talar för att Face ID kommer att komma till iPad Pro eftersom den är så stor att den ofta används liggandes. Enligt dessa referenser skulle alltså Face IDs ansiktsigenkänning fungera på en liggande iPad också.

iPad Pro med stöd för extern 4K-skärm

Även nya iOS 12.1 har gett en del ledtrådar om hur kommande iPad Pro kommer att se ut och vad den kommer att få för funktioner. En utvecklare som uppdaterade sin iPad till iOS 12.1 upptäckte bland annat att det har dykt upp stöd för externa 4K-skärmar i XCode, något som inte finns till iPad idag. Detta kan tala ytterligare för Kuos rykten om att iPad Pro kommer att få stöd för USB-C. Möjligheten finns att iPad Pro kommer att kunna kopplas till en högupplöst extern skärm, eller att iPad Pro själv kommer att kunna användas som extern skärm för en Mac.

iPad Pro i oktober

Denna nya iPad Pro kommer troligtvis att presenteras under ett event i oktober, alltså om ungefär en månad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *