Categories
apple tv applenyheter Featured

Amazon Prime Video till Apple TV

Det har varit ett par dramatiska dagar för Amazon Prime-fans som väntat på att appen ska dyka upp i App Store på Apple TV. Redan för ett halvår sedan, i juni i år, presenterade Apples VD Tim Cook Amazon Prime Video, Amazons streamingtjänst för tv-serier och film, till Apple TV på Apples stora konferens för nya produkter, WWDC (World Wide Developers Conference). Då lovade han att streamingtjänsten skulle bli tillgänglig för allmänheten senare i år, men månaderna gick och Amazon Prime Video sågs inte till. Förrän för ett par dagar sedan. En användare på det populära nätforumet Reddit ändrade datumet i sin iPhone till dagen efter, det vill säga den 6 december. Han gick sedan in i App Store och under ”Idag”, på första sidan, såg han marknadsföring för Amazon Prime Video till Apple TV. Han länkade sidan på Reddit och flera användare hann se den innan Apple fick nys om aktiviteten och plockade ner den. Under månaderna som gått sen sommaren har det kommit många rykten om när Amazon Prime Video skulle lanseras, tillsammans med iPhone X till exempel, men alla har varit fel. Denna spaning från Reddit visade sig dock vara helt korrekt och Amazon Prime Video lanserades för Apple TV igår.

Om lanseringen sa Apples Eddy Cue: ”Amazon Prime Video är en av de mest efterlängtade apparna till Apple TV, så vi är väldigt glada att kunna ge allt det underbara innehållet till våra kunder.”

I samma pressmeddelande klargjorde Apple även att Amazon Prime Video inte bara finns tillgängligt för Apple TV med App Store, det vill säga den fjärde och femte generationen, utan finns också för den lite äldre tredje generationen.

Prime Video-appen fungerar med Apple TVs nya funktion TV, där allt material du tittat på i olika appar samlas. Detta innebär att Apple TV håller koll på vilka avsnitt du sett, vilka avsnitt som kommer härnäst i serien och efter du lämnat Prime Video-appen kan du fortsätta titta utan att behöva öppna appen igen. Du kan även använda Siris centrala sökfunktion för att hitta tv-serier och filmer i Amazon Prime Video.

Streamingtjänsten kostar 2,99 euro i månaden de första sex månaderna, vilket översätts till cirka 30 svenska kronor, och höjs sedan till 5,99 euro, det vill säga cirka 60 svenska kronor. Du får dock en sju dagar lång provperiod gratis. I utbudet finns tv-serier som The Man in the High Castle, Mozart in the Jungle, Transparent och The Grand Tour. Mycket av materialet finns i 4K. Amazon Prime Video har kunnat användas av svenska kunder sen slutet av förra året, men för att kunna se videoutbudet på Apple TV har man varit tvungen att strömma videon från sin iPad eller iPhone via AirPlay. Det är en av få streamingtjänsten som inte funnits tillgänglig för Apple TV, men nu är väntan äntligen över. Låt oss fira med några avsnitt av The Man in the High Castle!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *