Categories
apple tv

Äntligen är nya Apple TV här

Efter många månader, och egentligen år, av spekulationer och rykten är den fjärde generationen Apple TV äntligen här. Denna uppdatering har varit en utav de mest efterlängtade hos Apple, och resultatet ser ut att uppfylla alla förväntningar.

Den stora nyheten är App Store. Nu kommer man äntligen kunna ladda ner appar och på det sättet individualisera sin Apple TV som aldrig förr. Det öppnar även upp banan för spel, något som inte varit möjligt på Apple TV tidigare. En annan stor nyhet är Siri. Apples röststyrda assistent kommer nu att finnas inbyggd i Apple TVs fjärrkontroll, och man kan få henne att göra nästan allting åt en. Siri gör det lättare att söka efter filmer och tv-serier; man kan till exempel fråga efter alla filmer med Hugh Grant, och hon tar fram alla filmer hon kan hitta och med vilka streamingtjänster de kan ses. Man kan även fråga Siri om man missat något som sagts i en film, och Siri spolar tillbaka femton sekunder och lägger på undertexter så att man ska förstå.

Fjärrkontrollen har även fått en uppdatering och har nu en styrplatta tillsammans med fyra knappar. Styrplattan fungerar som en iPhone, vilket gör att spelen man spelar på Apple TV spelas på samma sätt som på iPhone eller iPod Touch. Fjärrkontrollen fungerar även med bluetooth, vilket gör att man inte behöver peka den mot Apple TVn för att den ska lyda ens kommandon.

Denna Apple TV kommer att släppas till försäljning i oktober. Den kommer att finnas i två modeller, en med 32 GB lagringsutrymme och en med 64 GB, och kosta 149 dollar respektive 199 dollar. De svenska priserna har inte presenterats än, men de kommer troligtvis kosta runt 1 700 – 2 200 kronor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *