Categories
apple tv applenyheter

Äntligen har TV4 Play letat sig in bland Apple TVs kanaler

Goda nyheter för alla Apple TV-älskare! Den första svenska kanalen letade sig igår äntligen in i Apple TVs utbud, och TV4 Play kan nu streamas direkt från din lilla svarta låda. TV4 Play blir därmed den första skandinaviska kanalen att streama direkt från Apple TVn, och man kan ju hoppas på att detta är en trend som de andra play-kanalerna snart tar efter (jag tittar på er SVT Play och HBOnordic).

Annika Järund, kanalchef för TV4 Play, sa i ett pressläpp från TV4-Gruppen:

Vi är enormt stolta över att vara den första skandinaviska tv-tjänsten som lanseras i Apple TV. Nu blir det ännu lättare för tittarna att ta del av TV4-Gruppens breda utbud av nöje, aktualitet, sport och nyheter.

Nu kan Apple TV-användare alltså streama hela avsnitt av TV4-gruppens sändningar och program i en vecka efter att de först sänts, och om man har ett premiumabonnemang blir utbudet större och sändningarna finns tillgängliga under en längre tidsperiod. TV4 Play-tjänsten har även fått sig ett ansiktslyft för att fira den stora lanseringen, och man kan nu favoritmarkera program, skapa en personlig spelkö (något svenska Netflix kanske borde fundera på att ta efter?), och programmen startar automatiskt där du pausade senast du tittade.

Det krävs ingen uppdatering av din Apple TV för att nå den nya kanalen, utan TV4 Play bör redan vara där och redo för dig att börja använda. Att sträcktitta på Sveriges mästerkock har aldrig varit så enkelt. Det är utan tvekan goda nyheter för svenska Apple TV-användare, och som sagt så hoppas jag på att de andra stora kanalerna snart tar efter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *