Categories
Featured ios

Appen Confide gör det omöjligt att ta skärmdumpar i iOS

Appen Confide, en meddelande-app som har specialiserat sig på kryptering och säkerhet, har utvecklat en ny funktion, som de valt att kalla ScreenShield, som ska göra det omöjligt för dess användare att ta en skärmdump i appen. Confide beskriver sig själva som en app som gör det möjligt att kommunicera digitalt med samma avskildhet och säkerhet som det talade ordet. De erbjuder krypterade meddelanden som försvinner efter att de har blivit lästa och säger sig ge sina kunder ett tryggt och privat sätt att kommunicera på som kommer att stanna just privat. No copies left behind, som de själva skriver. I den förra versionen av Confide fanns en variant av den skärmbumpsförhindrade funktion de nu har utvecklat: appen visar bara en rad text, eller en liten bit av en bild eller ett dokument, i taget, men den nya funktionen kommer att ta säkerheten till nya nivåer. Om du försöker ta en skrämdump i Confide med ScreenShield kommer meddelanderutan att vara helt blank.

Personerna bakom Confide planerar även att släppa funktionen som en SDK, software development kit, som gör det möjligt för andra utvecklare att använda tekniken när de bygger och utvecklar andra applikationer. Utvecklingskittet kallas ScreenShieldKit och förhindrar inte bara skärmdumpar utan även inspelning av skärmen, QuickTime-inspelning, skärmdubblering med AirPlay, Xcode-skärmdumpar och möjligheten att se en apps innehåll via App Switcher på både iPad och iPhone. På Mac, PC och Android-enheter finns det ett specifikt API, applikationsprogrammeringsgränssnitt, som kan förhindra skärmdumpar, men det finns inte i iOS. Istället använder ScreenShieldKit en funktion som gör hela skärmen vit. Om du försöker ta en skärmdump i en app som har ScreenShieldKit aktiverat kommer bilden att bli helt vit förutom status-raden längts upp. Det händer samma sak om man försöker spela in skärmen eller skärmdubblera. Apple är dock inte helt främmande för den här funktionen. Det finns en funktion i iOS som gör det möjligt att förhindra skärmdumpar och inspelning om man strömmar material från appar som Netflix och iTunes, alltså appar som strömmar video från en server. Confide är inte en sådan app så de var tvungna att hitta en annan väg att gå för att utveckla ScreenShieldKit och få det att fungera. Confide ser ScreenShieldKit som ett utmärkt hjälpmedel för andra meddelande-appar och fildelnings-appar, men hoppas även få se en utveckling av nya och nytänkande appar nu när det finns en teknik som gör det omöjligt att ta skärmdumpar i iOS. ScreenShieldKit finns idag tillgängligt för utvecklare, mer information kan hittas på ScreenShieldKits hemsida.

Såklart kan en funktion som ScreenShield inte helt förhindra att bilder på skärmar och meddelanden sparas och delas. Det är till exempel alltid möjligt att fotografera skärmen med en annan enhet eller liknande och på så sätt spara meddelanden som den som skickar tror är försvunna för alltid. Men det är helt klart en intressant och användbar funktion som många användare och utvecklare av andra appar med säkerhet kommer att vara intresserade av att använda sig av.

Confide finns att ladda ner gratis i App Store.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *