Categories
iphone

Appen som tagit världen med storm

Nuförtiden finns det massvis med applikationer för hälsa och välbefinnande såsom pushup-coach, lchf-tips och massor utav andra liknande applikationer. Nu har även applikationer som kanske inte är fullt så hälsosamma kommit fram. En av dessa är appen Livr. Applikationen som istället för att räkna kalorier eller att ha koll på promillehalten i kroppen, uppmuntrar dig till att bli så full som möjligt. Applikationen tar hjälp utav ett alkotest som kopplas in i luren, därefter får användarna av applikationen möjlighet att låsa upp fler funktioner desto mer alkohol de har i kroppen. Några av dessa funktioner är: en bar-barometer som visar vilken bar som har mest drag för kvällen, möjligheten att söka efter andra som vill festa eller kanske spela ”sanning eller konsekvens”.

Den nya revolutionerande applikationen tog nyhetsvärlden med storm, bara ett par timmar efter lanseringen av applikationens hemsida började jobbansökningar, betatestare och t.o.m investerare att höra av sig. Vad de då inte kände till var att allt var ett skämt. Ett skämt från Brandon Bloch och Brandon Schmittling som ville påvisa att journalister kan publicera nyheter utan att på något sätt kontrollera fakta. De blev själva förvånade över hur stort genomslag fejk-applikationen verkligen fick.

Videon som publicerades i samband med hemsidan fick på två dagar över 100 000 tittare, något som givit mersmak för skaparna utav fejk-appen Livr. När Brandon Bloch fick chans att kommentera händelsen och all uppståndelse sa han:

–       Det var för roligt för att inte göra om, sa Bloch.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *