Categories
applenyheter

Apple är på gång med konkurrent till Spotify

I dagarna har ytterligare rykten om Apples nya streamingtjänst för musik nått allmänheten. Musiktjänsten är en utbyggnad av Beats Music som Apple köpte för ungefär ett år sedan. Apples nya satsning förväntas konkurrera med svenska Spotify, men även med gratistjänster så som Youtube.

I dagsläget ser tjänsten ut att komma att kosta 9.99 dollar i månaden och kommer inte, som till exempel Spotify, att erbjuda något gratis alternativ. Apples arbetar dock med att försöka erbjuda en gratis prövoperiod på upp till tre månader, men om det går vägen ligger i skivbolagens händer. Artister som till exempel Taylor Swift, som tog bort all sin musik från Spotify tidigare i år, har varit väldigt tydlig med att hennes musik endast kommer att finnas på streamingtjänster där användarna betalar en avgift för att lyssna (hennes musik kommer alltså inte finnas på tjänster som finansieras av i huvudsak reklam).

För att erbjuda något gratis alternativ arbetar Apple dock med en funktion som låter artisterna själva ladda upp delar av sina låtar för gratis lyssning. Detta skulle inte bara göra det möjligt för användare att prova tjänsten innan de köper den, utan ger även en plattform till indie-artister om i första hand vill få sin musik lyssnad på.

Det går även rykten om att Apple ska inkorporera en ny form av iTunes Radio, men då snarare som en traditionell radiostation än en som styrs av datorer (som nuvarande version). Apple anställde nyligen BBC Radio 1s DJ Zane Lowe tillsammans med en rad andra radioarbetare.

Apple arbetar fortfarande med att färdigställa deals med skivbolag och musikbranschen, men tjänsten kommer med största sannolikhet att presenteras på WWDC i juni i sommar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *