Categories
applenyheter Featured

Apple Arcade, Apple Card, Apple News+ och ny Apple TV-app – Allt om Apples It’s Showtime-event

Stjärnan under Apples It’s Showtime-event igår var helt klart Apple TV+, men Apple presenterade även en rad andra nyheter. Vi har sammanfattat allt du behöver veta om Apples senaste nyheter.

Apple Arcade

Apple Arcade är Apples nya satsning på spel både på iOS-enheter, Mac och Apple TV. Apple Arcade är en prenumerationstjänst där man får tillgång till hundratals spel från företag som Disney, Sega, Lego, Cartoon Network och Konami för en fast månadskostnad. Alla spel kommer kunna spelas både online och offline, och om man börjat spela på sin iPhone kan man fortsätta spela från samma ställe på sin iPad, Mac eller Apple TV. Man behöver bara en prenumeration för hela familjen. 

Apple Arcade kommer att lanseras under hösten 2019 i över 150 länder.

Apple News+

Som väntat så presenterade Apple sin nya prenumerationstjänst för tidningar och magasin, Apple News+. Apple News+ kommer ge prenumeranten tillgång till över 300 tidningar och magasin i sin iPhone, iPad eller Mac. Några av tidningarna som har skrivit avtal med Apple är: WIRED, Vanity Fair, The New Yorker, GQ, TIME, InStyle och National Geographic. Tidningarna i Apple News+ har fått en ny anpassad design till mobila enheter eller Mac.

Apple News+ lanserades igår i USA och Kanada. I USA kostar tjänsten 9,99 dollar i månaden, och i Kanada 12,99 kanadensiska dollar i månaden. Steve Cook berättade att tjänsten kommer att lanseras i Storbritannien vid senare tillfälle, men gav ingen information om övriga länder i Europa. 

Apple Card

Lite oväntat lanserade Apple ett eget kreditkort under eventet igår. Kreditkortet har fått namnet Apple Card och finns både som ett digitalt kort och som ett fysiskt kort. Apple Card är framtaget tillsammans med den amerikanska banken Goldman Sachs och tillhör Mastercard-nätverket. Du ansöker om kortet i Wallet-appen i iPhone och det ska bara ta några minuter innan du kan använda det digitala kortet. 

Apple Card har inga avgifter, alltså ingen årsavgift, ingen förseningsavgift, inga valutaavgifter och inga övertrasseringsavgifter. Kortet kommer att lanseras i USA i sommar, och de nämnde inget om en internationell lansering. 

Apple TV-appen

Apple TV-appen har fått en rejäl uppdatering. Apple TV-appen sammanför alla filmer, tv-serier och tv-sändningar som du tittar på i andra appar i Apple TV och gör det lättare för dig att navigera och hitta vad du vill titta på.

Apple TV-appen har fått en ny ”För dig”-kategori som rekommenderar tv-serier och filmer för dig utifrån vad du redan tittar på.

Apple TV-appen kommer också att finnas tillgänglig i Mac i höst och på vissa Smart TV-modeller från Samsung, LG, Sony och Vizio.

Den nya Apple TV-appen kommer att lanseras till iPad, iPhone och Apple TV i maj. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *