Categories
Featured ipad

Apple berättar om A12X-chipet i iPad Pro och varför det är det bästa på marknaden

I Apples senaste lanserade iPad Pro sitter ett helt nytt chip, A12X. A12X-chipet har förbättrats avsevärt jämfört med A10X-chipet som sitter i den förra generationens iPad Pro. I en intervju med Ars Technica berättar Apples marknadsföringschef Phil Schiller och Anand Shimpi, Apple-medarbetare som har varit med och utvecklat chipet, om hur utvecklingen har gått till och vad det nya chipet gör för iPad Pro.

A12X – ett unikt chip som ger iPad Pro sin superprestanda

iPad Pro släpptes till försäljning igår och har fått en rad förbättringar jämfört med tidigare modell. Nya iPad Pro har en skärm som sträcker sig över nästan hela framsidan, Face ID och ett nytt supermodernt chip, A12X. A12X-chipet är en kraftigare version av A12-chipet som sitter i de senaste iPhone-modellerna.

A12X-chipet har 8 kärnor, fyra lågenergikärnor och fyra högpresterande kärnor, vilket gör iPad Pro till den kraftfullaste och snabbaste iPaden någonsin. A12X-chipet är upp till 35 procent snabbare än A10X-chipet som sitter i föregående iPad Pro-modell när det kommer till enkeltrådade uppgifter och upp till 90 procent snabbare när det kommer till multitrådade uppgifter.

Det som gör A12X-chipet unikt när man jämför det med många andra processorer är att det kan köra alla åtta kärnor samtidigt om uppgiften iPaden ska genomföra kräver det, vilket höjer iPadens totala prestanda.

Shimpi berättar: ”Vanligtvis ser du bara den här sortens prestanda i större maskiner – större maskiner med fläkt. Du kan få det i den här 5,9 millimeter smala iPad Pro eftersom vi byggde den med en så bra och effektiv arkitektur.”

Prestandan i iPad Pro kan jämföras med prestandan i MacBook Pro och iMac.

Grafiken i iPad Pro kan jämföras med Xbox One S

iPad Pro har en sjukärnig GPU som är betydligt snabbare och effektivare än i tidigare modeller. Det här är första gången som Apple själva har designat GPU med sjukärnor. Shimpi menar att det inte finns någon likande enhet som är jämförbar med iPad Pro när det kommer till grafikprestandan. ”Grafikprestandan är i klass med Xbox One S”, säger Shimpi.

Apples hemlighet – de vill alltid bli bättre

Schiller berättat att Apple inte strävar efter att skapa bättre och bättre produkter för att slå konkurrenterna, utan han menar att Apple hela tiden utvecklar och förbättrar sina produkter eftersom deras medarbetare är så passionerade över att ge Apples användare en ännu bättre upplevelse.

Schiller berättar: ”Vad tror vi att vi kan skapa? Det handlar till slut om självförverkligande. När du inser att du kan skapa en Neural Engine, då vill du skapa en ännu bättre Neural Engine! När du inser att du kan skapa fantastisk grafik, då vill du skapa ännu mer fantastisk grafik! Och så byggs det vidare och tar fart inom hela organisationen.

Om du ingår i ett team som gör fantastiska Appledesignade A-series chip, då kommer du vilja göra ännu bättre chip nästa år, eller hur? Det är det du är passionerad över. Det är den passionen som vi ser inom Apple – team som tar ansvar över det de jobbar med och har en passion att ständigt förbättra och utveckla. Då bryr man sig inte ens om vad andra företag gör.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *