Categories
applenyheter Featured

Apple bjuder in till ”It’s Show Time”-event

Apple har nu skickat ut inbjudningarna till sitt event som kommer att hållas måndagen den 25 mars. Eventet har fått titeln ”It’s Show Time”, vilket passar in med de rykten som säger att eventet kommer att fokusera på Apples nya streamingtjänst för tv och film.

It’s Show Time

”It’s Show Time”-eventet kommer att hållas i the Steve Jobs Theater i Apple Park i Cupertino, Kalifornien. Eventet kommer att börja klockan 10:00 lokal tid, vilket blir klockan 19:00 i Sverige. Eventet kommer att streamas live via Apples hemsida och via Event-appen i Apple TV.

Jennifer Aniston och Steve Carell bjuds in för att presentera Apples streamingtjänst

Apples streamingtjänst kommer troligtvis att presenteras under eventet, men inte lanseras förrän senare i år. Enligt uppgifter ska Apple ha över ett dussin tv-serier under produktion, men hur många som faktiskt har hunnit bli klara för streaming är ännu okänt. Vi har även tidigare under månaden rapporterat om en spänd stämning mellan Apple och de som arbetar med Apples kommande tv-serier, vilket kan ha orsakat viss försening av tjänsten. En lansering under sommaren eller till hösten ser just nu ut att vara ganska troligt. 

För att presentera den nya tjänsten har Apple valt att bjuda in Hollywood-stjärnor som Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, Jennifer Garner och Steve Carell till eventet, som alla ska ha roller i kommande Apple-produktioner.  

Apple News får prenumerationstjänst

Förutom streamingtjänsten så ryktas Apple presentera en ny prenumerationstjänst för nyheter under eventet. Prenumerationstjänsten kommer att finnas i Apple News-appen och kommer ge tillgång till artiklar som ligger bakom en betalvägg hos tidningar som The Wall Street Journal, The Washington Post och The New York Times. Prenumerationstjänsten kommer kosta 9,99 dollar i månaden.

Vilka ytterligare tidningar och magasin som kommer att läggas till i prenumerationstjänsten är ännu inte känt eftersom Apple fortfarande förhandlar om villkoren. Apple vill ha 50 procent av intäkterna från tjänsten, vilket många större magasin går med på, men nyhetssajter med egna prenumerationstjänster har lite svårare att gå med på Apples villkor. 

Produktsläpp under våren – men inte under eventet

Det går även rykten om en rad nya produkter från Apple som tros lanseras under våren. Just nu är det dock troligt att dessa produkter inte kommer att presenteras under eventet, som istället kommer fokusera på Apples nya prenumerationstjänster. Under våren förväntar vi oss en lansering av iPad mini 5, iPad generation sju, AirPower, AirPods 2 och iPod touch generation sju. 

Snart efter eventet kommer Apple troligtvis att släppa iOS 12.2. iOS 12.2 beta-testas just nu och flera användare med skarpa ögon har upptäckt spår av den nya Apple News-prenumerationstjänsten. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *