Categories
applenyheter Featured

Apple bjuder in till WWDC 2018

WWDC 2018

Idag skickade Apple ut inbjudningar till pressen till sin stora presentation under deras Worldwide Developers Conference 2018. Presentationen kommer att hållas måndagen den 4 juni klockan 19:00 här i Sverige.

Det har länge varit tradition för Apple att hålla en presentation för att inviga sin årliga Worldwide Developers Conference. Vanligtvis ligger fokus på mjukvara och uppdateringar av Apples operativsystem, men det händer även att Apple presenterar nya produkter.

Uppdaterade operativsystem väntas

I år kommer vi nästan helt säkert att se nya versioner av alla Apples operativsystem, alltså iOS, macOS, tvOS och watchOS. Det har även gått rykten om att Apple kommer att presentera en ny iPad Pro och nya Mac-modeller. De som väntar på de nya iPhone-modellerna kommer troligtvis få vänta till hösten då Apple brukar lansera dem i september.

Årets WWDC kommer att hållas i the McEnery Convention Center i San Jose i Kalifornien precis som förra året. Att som utvecklare gå på WWDC är dock dyrt. Biljetterna lottas ut och kostar 1 599 amerikanska dollar styck. Studenter kan dock få stipendier för att besöka konferens-veckan.

Under veckan kommer omkring 5 000 utvecklare att finnas på plats. De kommer få möjlighet att träffa Apple-ingenjörer som svarar på frågor och håller i demonstrationer. Alla produkter som Apple presenterar under konferensen första dag kommer även de deltagande att få möjlighet att prova.

Ny iPad Pro

Den nya modellen av iPad Pro som Apple ryktas lansera i sommar ska likna deras flaggskepps-iPhone, iPhone X, i designen. Den sägs få en heltäckande skärm, sakna hemknapp och ha en TrueDepth-kamera som stödjer Face ID.

Det är som sagt inte säkert att denna iPad Pro kommer att få se dagens ljus i sommar. Vissa rykten pekar på att den inte är klar än och därför kommer att lanseras senare i år istället. Men den är i alla fall på gång.

iMac, MacBook Pro och MacBook förväntas uppdateras

Hela Apples Mac-utbud förväntas få en uppdatering under året, och kanske redan till WWDC i sommar. Det har cirkulerat en rad rykten om att Apple jobbar på en uppdatering på sin MacBook eller om de tänker förnya sin numera föråldrade, men fortfarande populära, MacBook Air.

AirPower

När Apple lanserade iPhone X, iPhone 8 och iPhone 8 Plus förra året visade de även upp sin kommande laddningsmatta AirPower. På AirPower kommer man kunna ladda just dessa iPhone-modeller, AirPods (som då kräver ett nytt fodral som stödjer trådlös laddning) och Apple Watch 3 trådlöst. AirPower har inte börjat säljas än, men det kanske är dags lagom till WWDC.

Presentationen kommer att livesändas på Apples WWDC 2018-hemsida och i WWDC-appen som finns till Apple TV, iPhone eller iPad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *