Categories
applenyheter

Apple Car redan 2019

Det har länge ryktats om att Apple utvecklar en eldriven bil, eller en Apple Car som den populärt har kallats, men något lanseringsdatum har aldrig fastställts. I dagarna publicerade den Amerikanska tidskriften Wall Street Journal en artikel som hävdar att Apple Car faktiskt är på gång, och att den kommer att lanserar tidigare än väntat.

Enligt Wall Street Journal kommer elbilen, med kodnamnet Titan, att nå marknaden så tidigt som 2019. För att hinna inom denna optimistiska tidsram kommer Apple inom den närmaste tiden att tredubbla sina 600 anställda som arbetar med projektet. Apple har tidigare anställt personer som arbetat för företag som Ford, General Motors, Volkswagen och det exklusiva elbilsföretaget Tesla.

Det har tidigare kommit rapporter om att en elbil producerad av Apple skulle vara självkörande, så är dock inte fallet för projektet Titan. Men det betyder inte att det inte kommer att vara aktuellt vid ett senare skede i Apples biltillverkning.

Huruvida Apple kommer att utveckla sin framtida bil från grunden, eller samarbeta med ett existerade bilföretag, är ännu oklart. Det har tidigare gått rykten om att Apple skulle samarbeta med BMW, men vad vi vet har några papper inte skrivits på ännu.

Tim Cook intervjuades av Stephen Colbert i The Late Show i förra veckan och frågades då om en möjlig Apple Car. Cook, föga förvånande, undvek frågan och sa att de på Apple tittar på en rad möjliga produkter, men bara lägger energi på ett fåtal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *