Categories
applenyheter

Apple Carplay lanseras

Apple lanserade i dagarna Apple Carplay på Bilsalongen i Genève. Apple Carplay är en produkt som det länge varit snack om, och kan enklast beskrivas som ett iOS till din bil. Apple Carplay ser ungefär ut som en iPad som är placerad i dashboarden längst fram i bilen, från vilken du kan lyssna på ditt iTunes-bibliotek, skicka och ta emot meddelanden, ringa samtal, använda kartor och lyssna på Spotify, allt självklart med röststyrning. Det är i stort sett en iPhone inbyggd i din bil. En stor fördel med en bil med iOS, förutom möjligheten att använda samma operativsystem på alla sina apparater vilket ger en fin helhetskänsla i livet, är möjligheten att hitta till adresser direkt ifrån sin adressbok eller ifrån mejl eller meddelanden i telefonen.

De första bilmodellerna med stöd för Apple Carplay är från Mercedes, Ferrari, och svenska Volvo, men fler bilmärken förväntas haka på trenden under det kommande året (bland annat Ford, BMW, Kia, Mitsubishi, Nissan, Subaru, GM, Honda, Hyundai, Jaguar/Land Rover, Peugeot, Citroën, Suzuki och Toyota). Carplay kommer att fungera tillsammans med iPhone 5, 5S och 5C, och alltså inte tillsammans med någon form av iPad eller äldre version av iPhone.

Volvo släppte en reklamfilm tidigare idag för att demonstrera hur den nya funktionen kommer att fungera, och hur den ser ut. Så om du är nyfiken på Apple Carplay kan du ta dig en titt på reklamfilmen nedan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *