Categories
applenyheter Featured

Apple Champs-Élysées öppnar på söndag

På söndag öppnas Apple Store på Champs-Élysées i Paris. Affären öppnas i en lägenhetsbyggnad på en av Europas kändaste shoppinggator, och Apple har investerat mycket i att restaurera byggnaden, dess arkitektur och historik. Apple vill hylla Paris historia och kreativitet, och göra butiken till en mötesplats för alla som har vägarna förbi.

Apple vill bevara Paris historia i byggnaden

Apple Champs-Élysées design är en varsam blandning mellan byggnadens historiska arkitektur och Apples moderna design. Apple berättar att de ville skapa en känsla av en parisisk paradvåning.

Jony Ive, designansvarig på Apple berättar: ”Det är ett stort ansvar och en fantastisk möjlighet att få arbeta i en av Paris historiska byggnader. Vår högsta prioritet var att bevara byggnadens historia samtidigt som vi uppdaterar den på ett genomtänkt sätt för att skapa både storslagna och mer privata ytor. De varsamt sammanflätade lagren är varma och fyllda av ljus som en hyllning till stadens tidlösa själ.”

100 procent förnybar energi

Apple satsar på miljö i alla delar av sin design. Apple Champs-Élysées drivs till 100 procent av förnybar energi, precis som alla Apples lokaler. Den ombyggda innergården är täckt av ett stort takfönster. Det här takfönstret släpper in dagsljus samtidigt som det genererar förnybar energi med hjälp av integrerade solcellspaneler. Byggnaden har även ett inbyggt uppsamlingssystem för regnvatten vilket inte bara förser butikens träd och växter med vatten, men även butikens alla toaletter.

Today at Apple ska göra Apple Stores till mer än bara butiker

Apple har satsat mycket på sina Apple Stores under de senaste åren, med en önskan att de ska bli mer än bara butiker.

Apple har bland annat lanserat ”Today at Apple”. Today at Apple är kostnadsfria pass som fokuserar på kreativitet som foto, musik, kodning och design. Kända musiker, filmskapare, konstnärer och animatörer bjuds in och pratar om sin kreativitet och håller i workshops. Man kan bland annat lära sig att ta bättre bilder med sin iPhone, redigera bilder, teckna eller skapa musik i GarageBand. Apple anordnar idag över 18 000 Today at Apple-pass per vecka runt om i världen.

I den nya butiken i Paris kommer Today at Apple-passen att hållas i husets ombyggda innergård. Apple hoppas att Apple Champs-Élysées ska bli en av de mest välbesökta platserna för Today at Apple och att det ska inspirera deras besökare.

506 Apple Stores runt om i världen

Apple Champs-Élysées blir Apples 506:e butik. För bara någon vecka sedan öppnade de sin första butik i Thailand, och butiker i Santa Monica i Kalifornien och Lynnwood i Washington kommer att öppnas igen i helgen efter renoveringar.

Förra månaden stod det klart att Apples planer på att öppna en ny butik i Kungstädgråden i Stockholm troligtvis inte blir av. Apples vision var att kunna hålla Today at Apple-event i parken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *