Categories
applenyheter Featured

Apple fortsätter att satsa stort på egenproducerade tv-serier

Som känt har Apple påbörjat en storsatsning på tv. Just nu har de beställt omkring 15 nya tv-serier som ska produceras för deras kommande streamingtjänst. Enligt rykten ska Apple ha lagt omkring en miljard dollar på den sammanlagda produktionen. De har bland annat köpt rättigheterna till Steven Spielbergs ”Amazing Stories”, en tv-serie med Jennifer Aniston och Reese Witherspoon, en komediserie med Kristen Wiig och drama-komedin ”Little America”.

Aaron Paul ska vara med i Apple-tv-serien ”Are You Sleeping”

”Are You Sleeping” är en drama-serie som Apple ska producera med oscarsvinnaren Octavia Spencer i huvudrollen. ”Are You Sleeping” ska bli en psykologisk thriller och tv-serien är baserad på en bok med samma namn av Kathleen Barber. I boken följer man en podcast som påminner om den populära podcasten ”Serial”, där de försöker reda ut en gammal mordutredning. Sarah Koenig, som skapade podcasten ”Serial”, kommer att vara konsult för tv-serien.

I dagarna blev det känt att Aaron Paul, tidigare mest känd från tv-serien ”Breaking Bad” ska spela en av rollerna.

”Are You Sleeping” verkar närma sig inspelningsstadiet vilket kan vara ett tecken på att Apples streamingtjänst för tv och film inte är så längt borta.

Apple beställer drama om ung journalist

Apple har beställt en tv-serie om Hilde Lysiak, ett barn som startade tidningen Orange Street News i sin hemstad Selinsgrove i Pennsylvania i USA.

Tv-serien Apple producerar ska följa en ung flicka som flyttar till en mindre ort med sin familj där hon börjar jobba med att lösa ett gammalt mordfall alla i staden verkar vilja glömma. Historien är baserad på Lysiak och hur hon rapporterade om ett mord i sin egen hemstad.

Apple har beställt 10 avsnitt av serien.

Cartoon Saloon ska göra animerad film för Apple

Hittills har vi bara hört nyheter om att Apple vill producera tv-serier, men nu har det blivit känt att de är på väg att starta ett samarbete med animationsstudion Cartoon Saloon för att producera en animerad långfilm.

Bloomberg, som först rapporterade om nyheten, tror att filmen inte bara kommer att visas via Apples streamingtjänst utan även på biografer runt om i världen så att den har möjligheten att nomineras till en Oscar.

Cartoon Saloon har producerat filmerna ”The Secret of Kells”, ”The Song of the Sea” och ”The Breadwinner” som alla har blivit nominerade till en Oscar.

Apple skriver på förmånligt avtal för manusförfattare

Nu när många av Apples produktioner har dragit igång har de valt att signera ett kontrakt med manusförfattarnas fackförbund i USA, Writers Guild of America. Apples kontrakt är lukrativare för manusförfattares än vad fackförbundets grundavtal är, vilket kan vara ett sätt för Apple att locka till sig fler manusförfattare eftersom de betalar betydligt bättre än andra producenter.

Rykten om lansering av Apples streamingtjänst 2019

Hur Apples streamingtjänst kommer att se ut vet vi inte. Det finns teorier om att den sak bli en del av Apple Music, eller få en egen liknande app man får tillgång till genom en prenumeration. När den kommer lanseras är även det oklart. 2019 som tidigast, men det finns en stor risk att det tar längre tid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *