Categories
Uncategorized

Apple förväntas köpa Beats

 De senaste dagarna har ryktena gått varma kring företaget Beats Electronics och Apple. Beats Electronics är ett företag skapat av musikproducenten och rapparen Dr. Dre och Jimmy Iovine. De är mest kända för sina hörlurar, Beats by Dre, och musikströmningstjänsen Beats Music. Financial Times skrev en artikel för snart en vecka sedan om Apples planer att köpa Beats Electronics för närmare 3,2 billioner dollar, vilket är ungefär 21 miljarder svenska kronor, vilket skulle göra detta köp till Apples dyraste någonsin. Ingenting är officiellt ännu, och varken Beats Electronics eller Apple har gjort några officiella uttalanden kring den påstådda affären. För ett par dagar sedan dög dock en video upp på Facebook där Dr. Dre själv bekräftar affären, videon togs dock ner bara ett par timmar senare (den har laddats upp på youtube sen dess om någon är intresserad av att se den: https://www.youtube.com/watch?v=guMFKBXp544).

Många Apple-vetare och journalister har varit förbryllade över denna påstådda affär, och inte riktigt förstått vad Apple ska med Beats till. Den ledande spekulationen lyder dock att det snarare är Beats Music och Jimmy Iovines kontakter i musikbranschen Apple är intresserade av. Apple sägs ju försöka lansera en egen musikstreamingstjänst, en uppdatering av deras måttligt populära iTunes Radio, och Beats Music kan vara ännu ett steg i den riktningen. Det som gör Beats Music åtråvärt och originellt är deras skräddarsydda spellistor skapade av musikexperter.

Beats Electronics grundare, Dr. Dre och Jimmy Iovine, förväntas i samband med affären även ta ledande roller inom Apple, vilka kan komma att presenteras under Apples Worldwide Developers Conference nu i juni.

Affären är som sagt inte officiellt tillkännagiven än, men vi kan väl hoppas på att den kommer bekräftas redan under denna vecka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *