Categories
applenyheter

Apple hjälper till att bekämpa aids i Afrika

Apple har sedan 2006 stöttat kampanjen Product Red som arbetar med att bekämpa den många gånger dödliga sjukdomen hiv/aids i många länder i Afrika. Apple har under de här åren tillsammans med Product Red designat en rad röda produkter där en del av intäkterna går till kampanjen. De har bland annat sålt en röd iPod Nano, iPod Shuffle och iPod Touch, och även en rad röda fodral till både iPhone och iPad. Apple har även sålt speciella presentkort till iTunes där 10% av priset går till Product Red. Rockbandet the Killers har även släppt en ny jullåt via iTunes de senaste åtta åren där en del av intäkterna går till kampanjen. Årets låt, Joel the Lump of Coal, kan köpas här.

Product Red startades av rockbandet U2s frontman Bono, som länge har samarbetat med Apple på olika sätt (2004 släppte Apple till exempel en specialtillverkad U2 iPod, och tidigare i år laddades U2s nya skiva ner gratis till alla Apple-användare).

Enligt nya uppgifter har Apple donerat närmare 100 miljoner dollar till Product Red sen de började samarbeta 2006, vilket motsvarar cirka en tredjedel av kampanjens totala donationer.

Andra företag som arbetar med Product Red är bland annat Nike, Coca-Cola, Starbucks och Converse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *