Categories
applenyheter Featured

Apple lägger ner AirPower

Det har länge gått rykten kring AirPowers vara eller inte vara, men nu har Apple officiellt meddelat att det inte kommer att lanseras någon AirPower, rapporterar TechCrunch. Orsaken berättar Apple är att den trådlösa laddaren inte lyckas nå företagets standard för hårdvara.

AirPower möter inte Apples standard – läggs ner

Redan 2017 presenterade Apple AirPower för första gången. Laddaren visades upp under samma event som Apple presenterade iPhone X och iPhone 8. Laddaren var designad att trådlöst kunna ladda en Apple Watch, en iPhone och ett par AirPods samtidigt. Då sas det att laddaren skulle lanseras under 2018. Efter presentationen i september 2017 blev det dock helt tyst, och sen dess har det kommit ut en rad rapporter om Apples problem med tillverkningen av laddaren.

Dan Riccio, Apples vice VD för utveckling av hårdvara berättar för TechCrunch: ”Efter mycket ansträngning har vi kommit fram till att AirPower inte kommer att möta vår höga standard och vi har därför valt att lägga ner projektet. Vi ber om ursäkt till våra kunder som såg fram emot lanseringen. Vi fortsätter att tro att framtiden är trådlös och vi kommer att fortsätta utveckla den trådlösa upplevelsen framöver.” 

Apple har haft problem med AirPower länge

Under de senaste åren har det kommit ut en rad rapporter om Apples problem med AirPower. Apple sägs ha haft problem med värmeutvecklingen när enheter laddas på AirPower, kommunikationen mellan enheter, och Apples önskan att man skulle kunna ladda sin enhet var som helst på laddaren. 

Just Apples önskan om att man ska kunna lägga sin iPhone, Apple Watch eller sina AirPods var som helst på AirPower tros vara den största boven i dramat. För att det ska fungera behövs flera laddningsspolar vilket gjort att laddaren blivit för varm – ett problem Apples ingenjörer inte lyckats lösa.

AirPods 2 med trådlöst laddningsetui – men ingen AirPower

När Apple lanserade AirPods 2 förra veckan med ett trådlöst laddningsetui men ingen AirPower anade många oråd. Enligt många spekulationer skulle de två produkterna lanseras samtidigt som ytterligare ett steg mot Apples helt trådlösa framtid. 

Idag kan man ladda iPhone X, iPhone 8, iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR och AirPods 2 med trådlöst laddningsetui trådlöst. 

AirPower skriver Apple historia – enda presenterade produkten som aldrig fick lanseras

Att Apple väljer att lägga ner AirPower kommer trots allt detta som lite av en chock. Under 2019 har det kommit en rad rykten om att Apple startat produktionen av AirPower och att den planerades att lanseras under våren. Troligtvis har Apple försökt lösa problemen med AirPower in i sista sekund innan de valde att lägga ner projektet.

Det är inte vanligt att Apple presenterar produkter innan de är någotsånär färdiga att lanseras. Ett annat sådant exempel är Apples efterlängtade uppdatering av Mac Pro som vi ännu inte vet när den kommer att inträffa. Det är ännu ovanligare att Apple lägger ner en produkt de redan har presenterat innan den hinner lanseras. AirPower är på det sättet helt unik i Apples historia. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *