Categories
applenyheter Featured

Apple Music får uppdatering

Apples streamingtjänst för musik, Apple Music, har fått en uppdatering. Både versionen som används på MacOS och iOS-appen har fått liknande uppdateringar.

Ny kategori i Apple Music: Coming Soon

Den största nyheten i uppdateringen är den nya fliken ”Coming Soon”. Coming Soon hittas under Bläddra > Ny Musik, sen allra längst ner på den sidan under Videor finns den nya kategorin. Under rubriken finns det en lista på kommande skivor från en rad olika artister och band. Bland annat Panic! At The Discos nya skiva Pray For the Wicked som kommer 22 juni, Florence + The Machines nya skiva High Hop som kommer 29 juni och Interpols kommande Marauder som kommer den 24 augusti. Listan på kommande släpp har utökats sen uppdateringen i slutet på förra veckan, så det är inte en definitiv lista på alla snart kommande skivor på Apple Music, men det ger en bild av vad som är på väg.

Samma uppdatering finns i MacOS-versionen till datorer.

I samma anda har Apple även lagt till datum för albumsläpp på respektive albums egen sida. Om du går in på till exempel Florence + The Machines kommande skiva finns det nu ett releasedatum för albumet på samma ställe där du lägger till albumet till ditt bibliotek.

Nyheter i artist-profilerna i Apple Music

Artist-profilerna i Apple Music har också fått ett ansiktslyft. Hittills syns bara den här uppdateringen i MacOS, men den kommer troligtvis till iOS under kommande veckor. Under artisters profiler finns nu en ny flik som kallas ”Featured Release” där kommande album och singlar listas med respektive releasedatum.

Bredvid artisten eller gruppens namn på deras respektive sida i Apple Music finns det nu en liten play-knapp. Om man trycker på den knappen spelas all musik upp från den artisten i en blandad spellista.

Sök efter låtar med hjälp av texten i Apple Music i iOS 12

De som beta-testar Apples kommande iOS, iOS 12, har upptäckt att man där kan söka på specifika låtar genom att skriva in delar av låtens text i sökrutan. Låten kommer då upp och under namnet på skivan syns den matchade låttexten. Enligt testarna fungerar sökningen inte på alla låttexter.

I iOS 11 finns idag möjligheten att plocka fram låttexter till vissa låtar i Apple Music. Alla låtar finns dock inte med i Apples arkiv, särskilt nyare låtar brukar vara svåra att få fram texterna till, detta kan vara anledningen till att inte alla låtar är sökbara utifrån deras text. Troligt är att Apple håller på att utöka sitt arkiv inför en möjlig release av funktionen när iOS 12 blir tillgängligt för allmänheten att ladda ner.

Apple Music-appen kan du uppdatera idag och få de nya funktionerna. iOS 12 kommer troligtvis släppas för nedladdning i samband med Apples kommande iPhone-släpp i september. Om sökningar av låtar med hjälp av textrader kommer att finnas med i det officiella släppet är inte helt säkert, det har hänt förr att Apple har testat funktioner i beta-versionen som sen inte fått följa med till den färdiga versionen. I september vet vi hur det gick för just den här Apple Music-funktionen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *