Categories
applenyheter Featured

Apple Music tar över den amerikanska marknaden och iPhone X stöter på ytterligare problem

Apple Music fortsätter växa
Apples musik-tjänst Apple Music, som introducerades i juni 2015, har idag 36 miljoner betalande kunder och är på väg att bli den populäraste musikströmningstjänsten i USA. Deras största konkurrent, svenska Spotify, är fortfarande dubbelt så stor som Apple Music globalt med 70 miljoner betalande användare och ytterligare 70 miljoner som använder gratisversionen med reklam. Men på Apples hemmamarknad i USA växer Apple Musics användarantal med 5 % i månaden jämfört med Spotifys 2 %. Om Apple Music fortsätter att växa i denna takt kommer musikströmningstjänsten att gå om Spotify redan i sommar på den amerikanska marknaden.

Månadsavgiften för de båda tjänsterna är idag densamma: 99 kronor per månad, 49 kronor för studenter och 149 kronor för familje-konton för upp till sex konton. Apple Musics största fördel är att appen redan är installerad på alla moderna iPhones och iPads, vilket gör det väldigt bekvämt för Apple-användare att välja Apple Music istället för Spotify.

Svårt att svara på samtal med iPhone X
Det har uppdagats att ett mindre antal iPhone X-användare har problem att svara på samtal i sin telefon. Det handlar om ungefär ett hundratal användare som har rapporterat att de upplever att iPhone X dröjer upp till tio sekunder innan skärmen på telefonen tänds när det ringer vilket gör att man inte kan svara eller neka samtal, och flera samtal missas. Problemet verkar ha funnits på vissa enheter sen november när iPhone X lanserades. Någon fix för problemet har inte kommit med den senaste iOS-uppdateringen (iOS 11.2.5), men Apple jobbar på att lösa problemet och en uppdatering kommer nog komma så snart de har samlat tillräckligt med data.

Det här är inte det enda problem som har upplevts med iPhone X. Vissa användare har haft problem med att telefonen slutar svara om det är kallt och andra har haft problem med gröna linjer över displayen. Inför nästa stora iOS-uppdatering, iOS 12, har Apple valt att vänta med vissa uppdateringar för att istället fokusera på prestanda och åtgärda så många buggar och problem som möjligt.

iPad är världens populäraste tablet
Apples iPad fortsätter att dominera. Idag kom uppgifter om att iPad säljer bättre än sina största konkurrenter, Samsung och Amazon, tillsammans. Under 2017 såldes 43,8 miljoner iPads, medan Samsung sålde 24,9 miljoner och Amazon 16,7 miljoner. Apple sålde under 2017 26,8 % av alla tablets i världen, alltså ungefär en fjärdedel av alla som såldes var en iPad.

Apple offentliggjorde i förra veckan sin kvartalsrapport som visar att deras iPad-försäljning gått upp med 6 % sen den här tiden förra året. En bidragande faktor är det något högre priset på iPad Pro.

iPad har varit den populäraste tableten sen den lanserades 2010.

Apple utreds av amerikanska regeringen efter “batterigate”
Apple fortsätter att stöta på problem sen det kom fram att de efter en uppdatering i iOS, 10.2.1, saktar ner iPhones med äldre batterier för att förhindra att telefonen stänger av sig oväntat. Det amerikanska justitiedepartementet och SEC har inlett undersökningar av företaget för att ta reda på om Apple bröt mot säkerhetslagar när de lanserade iOS 10.2.1 utan att vara tydliga med vad uppdateringen innebar. Den amerikanska regeringen har begärt ut uppgifter från Apple, vilka de har tillhandahållit. Utredningen är just nu i ett tidigt stadium och förväntas inte bli klar än på ett tag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *