Categories
applenyheter Featured

Apple-nyheter från veckan

Här är några av veckans största Apple-snackisar.

The Wall Street Journal har en återkommande kolumn som kallas ”My Tech Essentials”. Där får olika kända och framgångsrika personer skriva om hur de använder teknik i sina yrken och i vardagen. I veckan skrev manusförfattaren och regissören Rian Johnson om hur han skrev manuset till den nya storfilmen Star Wars: The Last Jedi på en MacBook Air. Allting är alltid väldigt hemligt kring nya Star Wars-produktioner och Johnson kände verkligen den pressen när han skrev sitt manus; därför valde han att skriva det första utkastet på en helt ny MacBook Air som inte hade några installerade program och som aldrig var uppkopplad till något nätverk. När han inte bar med sig sin dator, vilket han gjorde nästan överallt, låste han in den i ett kassaskåp i en filmstudio utanför London. Han berättar också hur han har blivit helt beroende av att spela det simpla golf-spelet Desert Golfing på sin iPhone X: ”Det är en underbar app. Den är så dum. En usel vän rekommenderade den. Jag kan inte komma ihåg vem, men om jag någonsin gör det kommer jag slå den personen i ansiktet.”

I lite tråkigare spelnyheter har Niantic nyligen meddelat att Pokémon Go inte lägre kommer att fungera på äldre iOS-enheter. 32-bitarsstödet kommer att plockas bort i nästa stora uppdatering som är beräknad till slutet av februari och då kommer enheter som inte kan uppdatera till iOS 11 inte längre kunna öppna spelet. När uppdateringen har publicerats kommer man inte lägre kunna logga in på Niantics Servrar och möts istället av en dialogruta som ber en använda en kompatibel enhet istället. Apple-modellerna som berörs är: iPhone 5, iPhone 5C, iPad 2, iPad 3, iPad 4 och iPad mini.

Apple har under det senaste året tagit allt större kliv mot att producera egna tv-serier. Den senaste tv-serienyheten kommer från sajten Deadline som uppger att Apple har skrivit avtal med manusförfattaren och regissören Steven Knight. Han är tidigare känd för sitt arbete med den populära tv-serien Peaky Blinders och för att han skapade konceptet till tävlingsprogrammet Vem vill bli miljonär (idag kallat Postkodmiljonären). Serien Apple har köpt, efter intensiv budgivning, heter See, och ska vara ett episkt drama som utspelar sig i framtiden. Serien kommer att skrivas av Steven Knight och regisseras av Francis Lawrence, känd för bland annat The Huger Games: Catching Fire och Mockingjay del 1 och 2. Än är det inte känt hur många säsonger eller avsnitt det handlar om, men Deadline gissar på att beställningen ligger på åtta avsnitt. See blir den fjärde tv-serien som Apple har investerat i under den senaste tiden. I Apples framtida bibliotek finns redan en tv-serie med Jennifer Anniston och Reese Witherspoon i huvudrollerna och som producenter; Amazing Stories, som Steven Spielberg och Bryan Fuller står bakom; och ett rymd-drama som inte har blivit namngivet än av Ronald D. Moore. Apple har även beställt en dokumentärserie som heter Home.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *