Categories
applenyheter

Apple och Taylor Swifts samarbete fortsätter

Efter en skakig start verkar Apple och världsstjärnan Taylor Swift fortsätta att vara på god fot.

Tidigare i år när Apple Music skulle lanseras var Taylor Swift en av de första, och mest inflytelserika, att kritisera hur företaget behandlade artister. I ett öppet brev berättade Taylor Swift att hon inte ville göra sin musik tillgänglig på streamingtjänsten Apple Music eftersom hon, och alla andra artister vars musik skulle finnas på tjänsten, inte skulle få något betalt för användarnas gratisperiod (de första tre månaderna). Brevet fick mycket uppmärksamhet i media, och Apple svarade på det kort därefter och ändrade artistavtalen, och Swifts musik gjordes tillgänglig för streaming för alla tjänstens användare. Taylor Swift har varit i liknande dispyt med det svenska streamingföretaget Spotify utan att någon överenskommelse nåtts.

Apple och Swift verkar fortsätta att komma överens för den 20 december släpps en film från hennes världsturné 1989 exklusivt på Apple Music. Filmen spelades in under hennes konsert på ANZ Stadium i Sydney inför en publik på 76 000 personer. Konsertfilmen har regisserats av vårt svenska musikvideo-geni Jonas Åkerlund och är full av världskända gäster. Bland annat kommer en av Swifts bästisar Lorde, Lena Dunham, det amerikanska damfotbollslaget, Justin Timberlake, Selena Gomez och Mick Jagger, sångare i Rolling Stones, att gästa scenen.

Filmen kommer att finnas tillgänglig för alla Apple Music-användare den 20 december på applemusic.com/Taylorswift. Trailern kan redan idag ses här.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *