Categories
applenyheter Featured

Apple om framtiden – den kommer att ”blow you away”

Precis innan helgen höll Apple sitt årliga möte för investerare på Apple Park i Cupertino i Kalifornien. Under mötet delade Apples VD, Tim Cook, några sparsmakade detaljer om företagets framtidsplaner. Som vanligt när det gäller Apple ligger mycket i överraskningen vid nya produktsläpp, men Cook berättade ändå att de produkter Apple just nu håller på att utveckla kommer att ”blow you away”. 

Cook är optimistisk inför Apples framtid

Inför investerarna sa Cook att han aldrig varit så optimistisk inför företagets framtid som han är idag. Han sa att Apple just nu ”planterar frön” och ”kastar tärningen” om planer för framtida projekt som kommer att överraska. 

Apple vill sänka priset på MacBook Air

När det kommer till konkreta planer för kommande produkter delade Cook inga specifika detaljer. Han berättade att ett av företagets mål är att kunna sänka priset på den MacBook Air som lanserades under 2018, grundmodellen kostar idag 14 9995 kronor vilket ligger väldigt nära priset på grundmodellen av MacBook Pro som kostar 15 495 kronor. Han nämnde även Apple Watch och AirPods och sa att Apple har en fantastisk framtidskarta för dessa produkters framtid med ett ännu större fokus på hälsa. 

AirPods 2 – kanske den 29 mars

Sen flera månader tillbaka har det gått ihärdiga rykten om AirPods 2 och när de kan tänkas lanseras. Senast i raden av rykten pekar på en lansering redan den 29 mars. AirPods 2 förväntas få ett laddningsfodral som kan laddas trådlöst och ”Hej Siri”-funktionalitet. Det har även gått rykten om att det ska komma nya hälsofunktioner, att hörlurarna kommer att få en matt yta som gör att de sitter bättre i öronen och komma i ytterligare en färg, svart. 

AirPods förväntas få en större uppdatering 2020, då hörlurarna ryktas få en helt ny design och brusreducering. 

Apple storsatsar på tjänster

Under möter diskuterade Cook även Apples stora satsning på tjänster. Han berättade att Apple 2016 satte upp ett mål att fördubbla intäkterna, som då var 25 miljarder dollar, för deras tjänster 2020. Cook berättade att Apple idag är på god väg att nå det målet.

Den 25 mars kommer Apple att hålla i ett event som fokusera just på deras tjänster. Under eventet förväntas Apple presentera den streamingtjänst för film och tv som de har arbetat med under de senaste åren och en prenumerationstjänst för tidningar.

Apple fortsätter att gå ut hårt mot Facebook och Google

Cook diskuterade även politik och nämnde specifikt Apples syn på integritet. Cook kritiserade återigen företag som Facebook och Google som bygger upp dataprofiler om sina användare för att använda vid försäljning av annonser. Cook berättade att Apple arbetar för bättre lagar för att skydda folks integritet på nätet. Det belystes även att fastän Apples ledning har skilda politiska åsikter jämfört med USAs nuvarande president så har företaget ett fortsatt gott arbete med den amerikanska regeringen. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *