Categories
Featured ipad

Apple Pencil 2 – Förväntas lanseras tillammans med nya iPad Pro

Apple kommer att släppa en ny version av sin digitala penna, Apple Pencil, tillsammans med nya iPad Pro senare denna månad, i alla fall om man ska tro på uppgifter från Guilherme Rambo som skriver för 9to5Mac.

Apple Pencil – ett digitalt trollspö

Apple presenterade Apple Pencil i september 2015 tillsammans med den första versionen av iPad Pro. Apple Pencil är en digital penna som gör det lättare att arbeta kreativt med sin iPad. Den digitala pennan är känslig för olika hårt tryck och i vilken vinkel man håller den vilket gör den väldigt lik en vanlig analog blyertspenna. Idag fungerar Apple Pencil med iPad Pro och den nya iPad (sjätte generationen) som släpptes tidigare under 2018. Den fungerar alltså inte på andra iPad-modeller eller någon iPhone-modell.

Apple Pencil 2 kommer att kunna parkopplas lika snabbt och lätt som AirPods

Apple Pencil 2 kommer, enligt Rambo, att kunna parkopplas med iPad Pro på samma sätt som AirPods eller HomePod, alltså bara genom att vara i närheten av varandra. Detta kommer att göra det möjligt att lättare och snabbare kunna använda samma Apple Pencil på olika enheter. Med dagens Apple Pencil är man tvungen att först koppla in den i Lightninguttaget på iPad innan man kan använda den.

Apple har ansökt om nytt Apple Pencil-patent

Det har tidigare gått rykten om att Apple jobbar på en ny version av Apple Pencil. Tidigare i oktober upptäcktes ett nytt patent som Apple ansökt om där de beskriver en ny teknik som bättre ska kunna återge pennans rörelse på iPad-skärmen. Den nya tekniken använder ultraljudsomvandlare för att förbättra Apple Pencils precision.

Även Mark Gurman på Bloomberg har under slutet på förra året skrivit om att Apple jobbar på en Apple Pencil 2 som förväntas lanseras tillsammans med nya iPad Pro.

Ny version av iPad Pro

Apple Pencil 2 kommer troligtvis att släppas samtidigt som den nya versionen av iPad Pro som är väntad att lanseras någon gång under oktober.

Precis som en rad tidigare rykten skriver Rambo på 9to5Mac att den nya versionen av iPad Pro kommer att få en design som påminner om iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max och kommande iPhone XR, alltså en skärm som går från kant till kant och ingen hemknapp. Enligt rykten kommer dock inte iPad Pro att få någon flärp, eller sensorhus som Apple kallar det, eftersom kanten runt iPad Pro ändå kommer att vara tillräckligt tjock för att kunna gömma TrueDepth-kameran i sig. iPad Pro kommer alltså att få Face ID istället för Touch ID som dagens iPad Pro-modell har.

Det har tidigare spekulerats kring om Face ID kommer att fungera både i landskapsläge och i porträttläge, men enligt Rambo har Apple löst problematiken och Face ID kommer att fungera på alla håll.

Om Apple Pencil 2 kommer att fungera med den första modellen iPad Pro och sjätte generationens iPad framgår inte.

Apple-event i oktober

Troligtvis kommer Apple att presentera Apple Pencil 2 och nya iPad Pro (tillsammans med nya MacBook, iMac och Mac mini) under ett event i oktober. Exakt datum, och om ett sådant event faktiskt kommer att ske, har vi inte än, men förhoppningsvis kommer Apple att skicka ut inbjudningar till media under de kommande veckorna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *