Categories
applenyheter

Apple planerar stordåd?

Apple som så många gånger förut har slagit oss med häpnad kring deras innovativa produkter smider nu nya planer. Igår tilldelades de patent för att driva en bärbar dator med hjälp av solceller. Vilket är en revolutionär idé som förmodligen kommer att bli väldigt eftertraktad. Tänk själv, en dator som du inte behöver ladda, utan den sköter det per automatik genom ljus.

Ensamrätten till idén kallas för ”Electronic device display module”. Idéen beskrivs som att innerskärmen kommer att vara bildskärm precis som nutida datorer medan baksidan blir bestående av ett material som släpper igenom ljus till de insatta solcellerna som sedan ska omvandla ljuset till energi för att driva datorn. En mycket intressant idé som kan komma att locka många både ur bekvämlighetssyfte men även folk som är intresserade av att göra miljövänliga val.

Vidare är detta mest spekulationer då Apple inte kommenterat patenten som de har blivit tilldelade. Därmed är det okänt om tekniken på något sätt kommer att involveras i någon av Apples kommande produkter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *