Categories
applenyheter Featured

Apple presenterar Powerbeats Pro – Trådlösa sporthörlurar från Beats by Dre

Apples dotterbolag Beats by Dre har presenterat ett par nya trådlösa hörlurar, Powerbeats Pro. I likhet med Apples populära AirPods är Powerbeats Pro helt trådlösa och säljs tillsammans med ett laddningsetui. 

Powerbeats Pro – balanserat ljud och brusreducering

Powerbeats Pro kommer att lanseras i maj och kosta 250 amerikanska dollar, vilket blir omrking 2 300 svenska kronor. Hörlurarna ska ha en lyssningstid på 9 timmar och ge ett ”kraftfullt, balanserat ljud med dynamisk bredd och brusreducering för en förstklassig lyssningsupplevelse.”

Powerbeats Pro är svett- och vattentåliga och har en liten krok som går över örat så de sitter bättre vid till exempel träning och fysik aktivitet. Det är in-ear hörlurar där du får med dig fyra olika storlekar på pluggar så att du kan hitta en som passar dina öron perfekt. 

”Powerbeats Pro har en harmonisk blandning mellan förstklassigt ljud, bekvämlighet och funktionalitet. Powerbeats är redan #1 när det kommer till träningshörlurar i världen och de kommer fortsätta att vara obesegrade när de har alla fördelar från Apples H1-chip. Du behöver inte längre välja mellan kvalitet och bekvämlighet – dessa hörlurar levererar det bästa på båda fronter”, berättar Luke Wood, VD för Beats.

Powerbeats Pro lanseras i Sverige i maj

Båda hörlurarna har fysiska knappar. Det finns knappar för volym, för att svara på, eller avvisa, samtal, och för att byta låt. Powerbeats Pro kommer med ett laddningsetui som kan ge hörlurarna ytterligare 24 timmar användning. Det finns även en 5 minuters snabb-laddning som ger upp till 1,5 timmars lyssning.

Powerbeats Pro kommer att säljas i färgerna svart, vit, mossgrön och marinblå. I maj kommer de att lanseras i USA, Sverige och 20 andra länder.

Powerbeats Pro vs. AirPods

Så klart blir man nyfiken på hur Powerbeats Pro jämförs med Apples senaste AirPods. De två hörlurarna har mycket gemensamt, men det finns faktiskt en rad saker som skiljer dem åt. 

Den största skillnaden är kanske att Powerbeats Pro är designade för träning medan AirPods är designade för vardagslivet. Powerbeats Pro är svett- och vattentäta, något AirPods inte är, och har en krok över örat som gör att de sitter bättre vid fysik aktivitet. AirPods kan man inte justera efter det egna örat, medan Powerbeats Pro går att anpassa mer. Att Powerbeats Pro är mer anpassningsbara till örat gör även att de stänger ute ljud bättre än AirPods.

Båda hörlurarna kommer med ett laddningsetui, men laddningsetuiet till Powerbeats Pro är en aning större än det till AirPods vilket gör det lite obekvämare att förvara i fickan. 

AirPods har inga fysiska knappar utan man styr istället hörlurarna via Siri, sin telefon eller Apple Watch, eller genom att knacka på sidan av luren. Powerbeats Pro har fysiska knappar som styr volym, låtbyte och samtal. 

Powerbeats Pro lovar 9 timmar batteritid, medan AirPods bara lovar 5. Om man använder laddningsetuiet lovar dock båda en batteritid på över 24 timmar. Powerbeats Pro kan inte laddas trådlöst, vilket Apples nya AirPods kan.

När det kommer till pris kommer Powerbeats Pro att kosta 250 amerikanska dollar, medan AirPods ligger på 159 eller 199 amerikanska dollar beroende på om man köper det trådlösa laddningsetuiet eller inte. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *