Categories
apple tv applenyheter Featured

Apple presenterar streamingtjänst under event i mars

I veckan kom nyheten att Apple kommer att hålla det första eventet för 2019 den 25 mars. Vi har tidigare spekulerat att Apple, vid ett event i mars, skulle lansera nya iPad-modeller, AirPods och och möjligen AirPower, men så ser inte ut att bli fallet. Enligt Bloomberg kommer Apple presentera sin nya streamingtjänst under eventet – tillsammans med en rad kändisar.

Apple storsatsar på film och tv

Apple har arbetat med sin streamingtjänst för tv och film under ett par år nu. Tjänsten kommer troligtvis att likna Netflix och Amazon Prime Video, då Apple producerar visst material själv och köper in material från andra produktionsbolag. Under de senaste åren ska Apple ha producerat över ett dussin tv-serier och ett par filmer specifikt för streamingtjänsten. De har bland annat jobbat med Hollywood-stjärnor som Jennifer Aniston, Reese Witherspoon och Oprah Winfrey.

Enligt rykten från slutet på förra året så kommer Apples streamingtjänst till viss del att bli gratis för Apple-användare som har produkter med Apples TV-app. Det har spekulerats kring om det material som Apple producerar själva kommer att finnas tillgängligt gratis genom TV-appen, medan man kommer behöva prenumerera på tjänsten, likt Netflix, för att även få tillgång till inköpt material. Bloombergs artikel talar dock om en prenumerationstjänst för allt material i Apples kommande streamingtjänst, så hur det verkligen blir får vi nog se i slutet av mars när tjänsten presenteras.

Andra rapporter har talat om Apples streamingtjänst som en samlingstjänst där man kan samla alla sina prenumerationer under en och samma app. Om man till exempel har prenumerationer hos HBO och Netflix så behöver man bara logga in i Apples tjänst för att få tillgång till allt – plus Apples egenproducerade tv-serier och filmer.

Hollywood-kändisar inbjudna till Apples event

Enligt The Hollywood Reporter har Apple bjudit in kändisar som Jennifer Anniston, Reese Witherspoon, Jennifer Garner och J.J Abrams till eventet den 25 mars. 

Jennifer Aniston och Reese Witherspoon var två av de första Hollywood-kändisarna som skrev kontrakt med Apple om en tv-serie till företagets streamingtjänst. Enligt uppgifter spelar Aniston och Witherspoon huvudrollerna och producerar en dramatiserad tv-serie som kretsar kring ett morgon-program på tv.

Prenumerationstjänst för tidningar

Under eventet väntas Apple dessutom presentera sin nya tjänst för tidningsprenumerationer. Tjänsten är en förlängning av News-appen då man ska kunna komma åt betal-artiklar från flera stora amerikanska tidningar genom en prenumeration på Apple News. Apple sägs förhandla med tidningar som The New York Times och The Washington Post. 

Inga nya produkter i under eventet i mars

Apple kommer troligtvis inte att presentera några nya produkter under mars, så som vi tidigare under veckan spekulerat. Apple sägs vara på gång med en ny standard-modell av iPad, iPad mini 5, AirPods 2 och AirPower. Troligtvis kommer dessa produkter presenteras senare under våren via ett pressmeddelande istället. 

   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *