Categories
apple tv Featured

Apple ryktas vilja släppa en Apple TV-dongel

Enligt tech-nyhetssajten The Information funderar Apple på att lansera en mindre variant av sin Apple TV för att fånga in fler kunder. Det handlar om en liten tv-dongel som skulle likna Google Chromecast eller Amazon Fire Stick som helt enkelt pluggas in i HDMI-uttaget på tv:ns baksida.

Vill locka fler kunder till Apple

Det har länge varit känt att Apple arbetar med att lansera en streamingtjänst för tv och film. Apple antas fundera på att lansera en billigare variant av sin Apple TV för att kunna nå ut till fler kunder när det väl är dags för lansering. Troligtvis kommer Apples kommande streamingtjänst bara att finnas tillgänglig på Apples produkter, ett billigare alternativ till Apple TV känns därför logiskt.

Idag kostar Apple TV från 1 695 kronor för den enklaste modellen och upp till 2 195 kronor för den största varianten som kan spela upp video i 4K. En Google Chromecast kan man hitta för bara några hundralappar.

Dagens Apple TV är på många sätt en mångfacetterad underhållningskonsol. Man kan streama video på den via nedladdningsbara appar som SVT Play, Netflix, HBO Nordic och många fler, men man kan även ladda ner appar med spel eller spela musik från Apple Music. En dongel-variant skulle troligtvis bara kunna strömma video.

Apples kommande streamingtjänst

Apple arbetar just nu för fullt med sin kommande streamingtjänst för tv och film. Enligt de senaste ryktena om tjänsten så hoppas Apple på en lansering i runt 100 länder under 2019, kanske så tidigt som i mars. Apple producerar i nuläget över ett dussin egna tv-serier som är tänkta att visas på den kommande tjänsten.

Apples egna produktioner kan bli gratis för användare som äger en iPhone, iPad eller Apple TV genom Apples egna TV-app, det rapporterade CNBC förra månaden.

Enligt rykten vill Apple komplettera sitt eget material med andra prenumerationstjänster som HBO och Starz. Apples tjänst skulle då fungera ungefär som Amazon Prime fungerar idag, alltså som en plats där man kan samla sina olika prenumerationstjänster utan att behöva logga in på olika plattformar men där det även finns eget producerat material från Apple.

Apple satsar på film

Förutom sina tv-satsningar ser Apple även ut att satsa en hel del på film-produktion. Apple har bland annat skrivit ett flerårigt kontrakt med produktionsbolaget A24 för att producera ett flertal filmer för deras kommande streamingtjänst. A24 står bland annat bakom storfilmer som ”Moonlight”, ”Room”, ”Ex Machina”, ”Lady Bird” och ”The Disaster Artist”.

Apples produktioner blir “familjevänliga”

Apples egna produktioner kommer troligtvis bli ”familjevänliga”, det vill säga inte innehålla svordomar, sexscener eller våld för att kunna tilltala så många som möjligt och inte uppröra Apples befintliga kunder.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *