Categories
applenyheter Featured ipad

Apple släpper ny iPad mini och iPad Air – idag!

Under förmiddagen idag stängde Apple ner sin Apple Store med meddelandet: ”Be right back – We’re making updates to the Apple Store. Check back soon.”. När Apple Store kom tillbaka var det med nyheterna iPad Air och iPad mini.

iPad mini – bättre prestanda och klarare skärm

Under hela året har det gått rykten om att Apple skulle släppa en ny version av iPad mini – och nu är den äntligen här. iPad minin som släpptes idag är den femte generationen och har fått en A12 Bionic-processor, stöd för Apple Pencil (generation ett) och en ny Retina-skärm.

Senast Apple uppdaterade iPad mini var 2015, så den här uppdateringen var verkligen välbehövlig. Den nya processorn gör iPad mini 5 tre gånger så snabb som sin föregångare och grafiken är nio gånger så snabb. Den nya Retina-skärmen återger färger mycket bättre och har blivit 25 procent ljusare och har den högsta pixel-densiteten någonsin i en iPad. 

iPad mini 5 har en kamera med 8 megapixlar som ger bättre bilder om ljuset är dåligt och kan spela in video i HD. Selfie-kameran har 7 megapixlar. 

iPad mini har fått behålla sitt hörlursuttag och Touch ID. 

Den nya modellen säljs i färgerna silver, guld och rymdgrå, och med en lagring på 64 eller 256 GB. Den minsta modellen med endast Wi-Fi kostar 4 995 kronor. 

iPad mini generation 4 säljs inte längre av Apple.

iPad Air – slimmat kraftpaket med stöd för Apple Pencil

Idag har Apple släppt en ny version av iPad Air. Den nya iPad Air har en Retina-skärm på 10,5 tum, en A12 Bionic-processor och stöd för Apple Pencil generation ett och Smart Keyboard. 

iPad Air är, som namnet antyder, en smalare och lättare version av Apples standardmodell. iPad Air väger knappt 470 gram och är endast 6,1 mm tjock. 

iPad Airs skärm har fått funktionen True Tone som justerar vitbalansen utifrån ljusförhållandena där iPaden befinner sig vilket gör att skärmen alltid ser naturlig ut och är skonsam för ögonen.

Precis som iPad mini har iPad Air fått en kamera med 8 megapixlar på baksidan och en selfiekamera med 7 megapixlar på framsidan. 

iPad Air kommer, precis som nya iPad mini, i färgerna silver, guld och rymdgrå och med en lagring på 64 eller 256 GB. Den minsta versionen med endast Wi-Fi-uppkoppling kostar 6 295 kronor. iPad Air ersätter iPad Pro med en skärm på 10,5 tum som idag inte längre säljs på Apple Store. 

iPad Air säljs idag i ett begränsat antal länder, ett av dem är Sverige, men fler kommer att läggas till snart. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *