Categories
apple tv

Apple TV generation fyra är på gång

Stup i kvarten kommer det ut nya rykten och spekulationer kring Apples nya version av Apple TV (vilken skulle bli generation fyra), men ingenting verkar hända på riktigt. Nu ser det dock ut som att det äntligen är dags att slå på stora trumman, för den nya och uppdaterade versionen sägs presenteras så snart som den 9 september, under Apples kommande event, alltså om exakt en vecka.

Det har länge gått rykten om att Siri, Apples röststyrda assistent, kommer att integreras i Apple TV och i dagarna har tekniksajten Techcrunch gått ut med flera detaljer kring hur det kommer att fungera. Enligt Techcrunch kommer inte bara Apple TV få en uppdatering, utan även dess fjärrkontroll, och det är faktiskt där mikrofonen för Siri kommer att sitta (vilket gör att man slipper sitta och skrika på Siri från andra sidan rummet). Fjärrkontrollen kommer även att utrustas med rörelsesensorer så att den lättare kan användas vid spelande. En styrplatta kommer även att integreras, men knappar kommer också att finnas. Förutom Siri förväntas Apple TV utrustas med en egen App Store, vilket skulle göra det möjligt att ladda ner spel och program (därav rörelsesensorerna för spelande).

Hur mycket kommer denna revolutionerande tv-box att kosta? Experterna tror på cirka dubbla priset jämför med vad Apple TV kostar idag, vilket skulle landa på runt 2 000 kronor, och en försäljningsstart någon gång i oktober i år. Den nuvarande modellen av Apple TV (generation 3) kommer troligtvis att finnas kvar till försäljning till en början, så om man vill satsa på en billigare och enklare modell är det dags att investera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *