Categories
apple tv

Apple TV – The little black box

Macintosh fyllde 30 år i dagarna, finns det något bättre tillfälle att hylla en av de Apple-produkter som, kanske en aning i bakgrunden av iPhonen och iPaden, gjort mitt liv så mycket roligare att leva. Sen Apple teamade upp med svenska Netflix är de kalla vinterkvällarna under den här delen av året inte riktigt lika tråkiga som de en gång kunde vara. Det handlar inte bara om att jag har ett nästan oändligt antal filmer och tv-serier att välja på, utan det handlar snarare om att de endast är ett knapptryck iväg från min sköna tv-soffa. Jag pratar alltså om min älskade Apple TV, som under det senaste året har blivit något av en personlig favorit inom Apple-familjen. I min vänskapskrets har det rena tv-tittandet gått ner rejält under de senaste åren. Folk tittar snarare på tv-serier än på tv, och gör det allt som oftast framför sin dator. Jag säger inte att detta är fel, jag säger bara att det kan bli bättre, och det kan framförallt bli enklare. Med den lilla silvriga fjärrkontrollen kan jag ligga nästan medvetslös i min soffa och streama avsnitt efter avsnitt av Family Guy utan en tanke på morgondagen. Det enda jag har att klaga på är att tv-serierna kan kännas lite daterade. Det var bara för några veckor sedan de sista avsnitten av den femte och sista säsongen av Breaking Bad gjordes tillgängliga över Netflix. Man måste nästan ha levt under en sten sen serie-avslutningen gick i USA för att inte ha blivit spoilad för det magnifika slutet. Det känns bara som en tidsfråga innan väntetiden blir kortare, och Apple återigen fyller i ett hål som jag för ett par år sedan inte visste behövde fyllas.

Är det inte precis detta man vill ha av en Apple-produkt, när den först kom ut såg jag inte hur jag skulle använda den i min vardag, men när jag väl lärt känna den kan jag inte tänka mig mitt liv utan den. Det enda jag väntar på nu är att SVT Play och HBO Nordic ska hänga med i svängarna och göra mina kalla vinterkvällar ännu en aning mindre kalla.

Finn Walldén, AppleSverige.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *