Categories
applenyheter

Apple uppmärksammar earth day

Den 22 april varje år firas earth day, eller jordens dag, för att uppmärksamma jordens miljö och belysa miljöproblem. Apple uppmärksammar i år dagen på flera olika sätt och har tagit ett tydligt steg mot ett mer miljövänligt tänkande.

För att fira jorden idag har ett antal Apple-loggor i Apples butiker fått ett grönt blad över äpplet, istället för det vanliga vita (vilket kan jämföras med när loggan blev röd för att uppmärksamma World Aids Day). Många anställda i Apple-butiker bär även speciella gröna tröjor idag, allt i vår jords tecken.

Mer konkret så har Apple även infört ett nytt återvinningssystem för daterade apple-produkter. Nu kan du, i vilken Apple-butik som helt runt om i världen, lämna in din gamla macbook eller iPhone för återvinning helt gratis. Om produkten du lämnar in är i gott skick kan du även få ett presentkort som betalning. Apple har tidigare haft olika former av återvinningssystem för gamla produkter; du har till exempel kunnat skicka iväg din Mac eller iPad för återvinning med förbetalt porto, men det har bara varit iPhonen och iPoden du kunnat lämna in direkt i en butik för återvinning. Från och med idag kan du dock lämna in alla gamla Apple-produkter i butik.

Apples miljöchef, Lisa Jackson, har även berättat i en intervju med Wired att Apple har satsat stort på att använda förnybar energi, både på sina stora datacenter och i många av sina butiker i USA.

I dagarna lanserade även Apple ”Better”, en miljökampanj som belyser hur Apple arbetar för att vara så skonsamma mot miljön som möjligt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *