Categories
applenyheter Featured

Apple Watch 4 och Spotify-app till Apple Watch

Apple Watch 4

Det går rykten om att en ny Apple Watch-modell är på gång, Apple Watch 4. Enligt dessa rykten, som kommer från den många gånger pålitligt analytikern Ming-Chi Kuo, kommer Apple Watch 4 att få en ny design med en större display, bättre funktioner för att hålla koll på hälsa och ett större batteri vilket leder till bättre batteritid.

Apple Watch har i princip sett likadan ut sen den presenterades 2014 tillsammans med iPhone 6, så en uppdatering av designen känns hyfsat troligt. Enligt Kuo kommer skärmen att vara 15 % större än skärmen på dagens Apple Watch. Klockorna säljs idag med en skärm på 38 mm eller 42 mm. Utöver dessa uppgifter delar inte Kuo så mycket mer, men han tror att en ny design, sensorer som kan mäta av mer än hjärtfrekvens och en billigare prislapp på de äldre Apple Watch-modellerna kommer öka att Apple Watch-försäljningen markant. Kuo tror att Apple kommer sälja 22-24 miljoner enheter under 2018 vilket skulle vara en ökning på 30 % jämför med förra året.

Enligt Kuo kommer nya Apple Watch att lanseras redan i höst, troligtvis i september tillsammans med de nya iPhone-modellerna.

Spotify-app till Apple Watch

Spotify kan äntligen vara på gång med en officiell app till Apple Watch. Förra året kom en beta-version av appen Snowy (först kallad Spotty) som var en app utvecklad av tredje part för att införa Spotify i Apple Watch. Tyvärr kunde Snowy aldrig släppas till allmänheten eftersom projektet stoppades av Spotify på grund av att dess gränssnitt var för likt Spotifys egen iOS-app. Sen dess har det inte hörts något om varken Snowy eller någon annan Spotify-app till Apple Watch. Förrän nu.

Snowys utvecklare, Andrew Chang, skrev för ett par dagar sedan på Reddit att han kommer att samarbeta med Spotify för att göra Snowy verklighet: ”Jag är glad att kunna meddela att jag kommer att arbeta nära Spotify för att kunna erbjuda Snowy till Apple Watch som en del av den officiella Spotify iOS-appen.”

Vad appen faktiskt kommer att innehålla har ännu inte preciserats. Troligtvis kommer den göra så att det är möjligt att lyssna på Spotify offline, så att man kan lyssna via sin klocka när man är ute och springer eller på gymmet utan att man behöver ta med sig sin iPhone. Idag fungerar Apple Music på ett liknande sätt på Apple Watch. Om man har laddat ner sin spellista kan man synka den med sin Apple Watch. Spellistan måste dock vara mindre än 2 GB, eftersom klockan har väldigt begränsat utrymme.

Några specifika uppgifter om när Spotifys app till Apple Watch skulle vara klar att lanseras har ännu inte kommit. Dock går det ett rykte om att appen kommer att lanseras under WWDC i sommar tillsammans med ett nytt StreamKit. StreamKit skulle enligt uppgifterna låta utvecklare skapa egna appar som kan strömma material direkt till Apple Watch. Det skulle verkligen öppna upp marknaden för att andra streamingtjänster än Apple Music skulle gå att använda på Apple Watch.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *