Categories
Uncategorized

Apple Watch till Sverige

Nu är det äntligen klart – Apple Watch kommer till Sverige i sommar.

Apples hemsida har uppdaterats och nu är det klart att Apple Watch kommer till Sverige den 17 juli, alltså bara om ett par veckor. Det ser dock inte ut att vara endast guld och gröna skogar, priserna på klockan har nämligen blivit något dyrare än väntat. Eftersom den amerikanska dollarn har stigit i värde jämfört med den svenska kronan under den senaste tiden har även priserna i svenska Apple Store avspeglat detta med ett par prishöjningar bara i år. Med detta inräknat är priset på Apple Watch ändå högre än väntat. Den minsta och billigaste modellen, Apple Watch Sport på 38 millimeter, kommer att kosta 3 995 kronor (kan jämföras med 349 dollar i den amerikanska affären). Modellen i rostfritt stål, som bara heter Apple Watch, kan man få för 6 495 kronor i den minsta modellen. Värstingsmodellen Apple Watch Edition, i 18 karat guld, börjar på 110 000 kronor för den billigaste och minsta modellen. Den dyraste modellen, på 42 millimeter i 18 karats guld med läderband, får man betala 160 000 kronor för.

Sen klockan släpptes i USA och andra delar av världen har det vanligaste klagomålet varit att batteritiden är för dålig. Klockan har nämligen en batteritid på 18 timmar och måste därför laddas dagligen. Nu har det dock kommit ut en lösning på marknaden, Reserve Strap, ett armband som kopplas in i klockan och förlänger batteritiden med upp till 30 timmar. Armbandet kommer att släppas i ett par olika färger i november i år och kommer att kosta 250 dollar på Reservestrap.com.

Nya och innovativa accessoarer släpps till Apple Watch dagligen, så håll utkik om du är ute efter att personifiera din klocka ytterligare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *