Categories
Featured macbook

Apples kommande MacBook-lansering skjuts upp till sista halvan av året

Apple skjuter upp MacBook-lansering

För ett par månader sedan gick Apple-analytikern Ming-Chi Kuo ut och sa att han trodde att Apple kommer att släppa en ny MacBook Air under första halvan av 2018. Många spekulerade om den nya datorn skulle lanseras under WWDC i början på sommaren, men enligt nya uppgifter från DigiTimes verkar så inte bli fallet. Apple sägs ha skjutit upp lanseringen av den nya modellen till slutet av året.

Enligt uppgifter till DigiTimes, som sägs ha kontakt med produktionen i Asien, så har Apple informerat leverantörer att massproduktionen av de nya datorerna som ska komma under 2018 skjuts upp till andra halvan av året. Någon förklaring till varför kunde källan inte dela med sig av, men vissa leverantörer tror att förseningen kan bero på problem med de kommande datorernas processorer.

Många rykten kring Apples kommande MacBook-lansering

Att Apple kommer att lansera en ny laptop under 2018 verkar det alltså inte vara något tvivel om, men vad det faktiskt är för dator som är på väg har det spekulerats desto mer om. DigiTimes var den nyhetssida som först rapporterade om att Apple kommer att släppa en ny laptop under året. Det var ungefär för tre månader sedan som de gick ut och sa att Apple kommer att släppa en ny MacBook på 13 tum under sista halvan av 2018. Denna nya laptop menade de skulle ersätta Apples idag billigaste dator, MacBook Air. Hela MacBook Air-serien menade de även skulle skrotas helt, och Apple skulle satsa helhjärtat på sina nya MacBook-modeller istället. Den enda specifikation DigiTimes gick ut med beträffande den nya modellen var att den skulle ha Retina-skärm.

Ett par månader senare gick Kuo ut och rapporterade att Apple istället skulle släppa en billigare variant av MacBook Air någon gång under 2018. Utöver detta delade Kuo inga detaljer.

Efter dessa två uttalanden gick den Taiwanesiska sajten Economic Daily News ut och bekräftade Kuos uttalande och sa att Apple kommer att släppa en billigare version av MacBook Air som kommer kosta mellan 799 och 899 dollar (mellan cirka 7 000 och 8 000 svenska kronor).

Även Bloomberg gav sig in i spekulationerna och rapporterade att Apple kommer att lansera en ny MacBook som kommer att kosta under 1 000 dollar (cirka 8 700 svenska kronor), men de specificerade inte om det handlade om en ny MacBook Air-modell eller en ny MacBook-modell.

Trolig lansering i oktober 2018

Hur denna kommande MacBook eller MacBook Air-modell faktiskt kommer att se ut är alltså ännu oklart, men en lansering i oktober-november istället för under de två kommande månaderna verkar alltså högst troligt.

Om det handlar om en ny MacBook Air-modell så är den väldigt efterlängtad. Apple har inte uppdaterat serien på tre år, och den minsta modellen, på 11 tum, har slutat tillverkas helt. När Apple lanserade de nya MacBook-modellerna 2015 trodde många att det skulle vara döden för MacBook Air, men Air-modellerna har fortsatt att sälja bra – mycket på grund av att de är Apples billigaste bärbara datorer med en prisskillnad på nästan 5 000 kronor jämför med den billigaste MacBook-modellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *