Categories
applenyheter Featured

Apples kommande streamingtjänst kan bli gratis

Det har sen länge varit känt att Apple är intresserade av att ge sig in på tv- och filmmarknaden. Enligt otaliga rykten arbetar Apple just nu med att producera egna tv-serier som ska finnas på deras kommande streamingtjänst. Enligt nya uppgifter till CNBC kommer den här streamingtjänsten att vara gratis för alla som äger en Apple-enhet.

Apple har 24 egenproducerade tv-serier på gång

Att Apple har börjat producera egna tv-serier har varit känt sen förra året och de har idag stora namn som Reese Witherspoon, Jennifer Aniston, Oprah Winfrey och Steven Spielberg på sin lista av producenter och skådespelare. Runt tjugofyra tv-serier ska idag vara beställda eller under produktion, enligt uppgifter från the Wall Street Journal. Apple ska ha öronmärkt 1 miljard dollar till att utveckla eget tv- och filmmaterial till sin streamingtjänst.

Apples TV-app kommer att bli hemmet för den kommande streamingtjänsten

Enligt CNBC är Apples mål med streamingtjänsten att kombinera egenproducerat material med prenumerationstjänster från andra företag som HBO och Starz. Tjänsten, uppger källor till CNBC, kommer att utgå från Apples TV-app som idag finns i Apple TV och andra Apple-enheter. I TV-appen skulle man alltså då kunna få tillgång till material från andra streamingtjänster utan att behöva ladda ner och logga in i de olika tjänsterna separat.

Några av de kommande titlarna från Apple är: Are You Sleeping, med Octavia Spencer; Little America, från skaparna av filmen The Big Sick; och Swagger, en dramaserie som är baserad på NBA-stjärnan Kevin Durants uppväxt.

Idag finns Apples egenproducerade tv-serie Carpool Karaoke: The Series tillgänglig gratis i TV-appen. Tidigare var serien bara tillgänglig för dem som prenumererade på Apple Music.

Apples streamingtjänst lanseras 2019

CNBC skriver att Apple kommer att lansera den nya versionen av TV-appen med deras egenproducerade tv-serier under början av 2019, och att alla som äger en Apple TV, iPhone eller iPad kommer att kunna se Apples tv-serier helt gratis, precis som man kan se Carpool Karaoke: The Series idag.

Apple vill bara producera familjevänligt innehåll

Tv-serierna Apple producerar sägs vara ”familjevänliga” och inte innehålla svordomar, sexscener, droger eller våld. Detta för att programmen ska kunna visas i Apples Apple Store-butiker och för att en stor publik ska kunna njuta av dem utan att kritik riktas mot Apple.

Eftersom Apple i första hand är ett teknikföretag har de mycket att förlora om tittare riktar kritik mot eller blir provocerade av deras egenproducerade tv-serier och filmer. För Apple handlar det alltså inte bara om att en kund skulle sluta titta på deras streamingtjänst, utan att en kund kanske skulle sluta köpa deras telefoner och datorer också.

Peter Stern, som har arbetat för Apple sen 2016, jobbar tillsammans med Eddy Cue, som är chef för iTunes, med att göra affärer med produktionsbolag. Stern har tidigare arbetat för kabel-tv-företaget Time Warner Cable och sägs ha blivit Apples fot in för att kunna skriva avtal med större produktionsbolag utan att de ska bli avskräckta av Apples strikta familjevänliga riktlinjer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *