Categories
applenyheter Featured

Apples lanseringar 2019

Den betrodda Apple-analytikern Ming-Chi Kuo har släppt en ny rapport där han går igenom Apples lanseringar för det kommande året, 2019. Kuo skriver bland annat om en ny MacBook Pro med en skärm på 16 tum, AirPower och AirdPods 2, iPad mini 5, en ny iPad med en skärm på 10,2 tum och en ny fristående skärm från Apple. 

16-tums MacBook Pro 

Enligt Kuo jobbar Apple på en helt ny MacBook Pro-modell med en skärm på 16, eller 16,5, tum. Detta skulle bli Apples största MacBook Pro sen de slutade tillverka modellen med en skärm på 17 tum 2012. 

Kuo har få detaljer om den kommande datorn, men skriver att den ska få en helt ny design.

Att Apple släpper en ny MacBook Pro-modell känns en aning oväntat eftersom de släppte helt omdesignade modeller för bara två år sedan. 

Kuo tillägger att Apple kommer att göra det möjligt att lägga till 32 GB RAM i 13-tums MacBook Pro.

Apple-skärm

2016 slutade Apple sälja sin enda fristående skärm, Thunderbolt Display. Sen dess har de upprepade gånger talat om att de kommer att släppa en ny Apple-skärm, troligtvis tillsammans med nylanseringen av Mac Pro. 

2017 sa Phil Schiller, Apples marknadsföringschef, detta om den kommande skärmen: ”Som en del av nya Mac Pro, som är ett modulärt system, kommer vi att släppa en pro-skärm också. Du kommer inte att få se någon av de produkterna i år, vi håller på att arbeta med dem. Vi tycker att det är väldigt viktigt att skapa något fantastiskt till våra pro-kunder, och det kommer ta längre tid än ett år att göra.” 

Enligt Kuo kommer denna Apple-skärm att komma redan i år. Skärmen kommer att vara 31,6 tum stor och ha en upplösning på 6K med mini LED-bakbelysning. 

iPhone 2019

Kuo går även igenom årets iPhone-modeller. Enligt Kuo kommer de se ungefär likadana ut som förra årets modeller, alltså två modeller med OLED-skärm, en på 6,5 tum och en på 5,8 tum, och en något billigare modell med LCD-skärm på 6,1 tum. 

Den uppdaterade iPhone XR-modellen kommer att få 4GB RAM, och alla tre modeller kommer att få ett skal av frostat glas, större batterier, uppdaterat Face ID och USB-C-uttag istället för dagens Lightning-uttag. Enligt Kuo kommer alla tre iPhone-modeller dessutom kunna ladda andra enheter trådlöst genom det frostade glaset. 

Trots ihärdiga rykten från andra källor så tror Kuo att sensorhuset, eller flärpen, på de nya iPhone-modellerna kommer att vara lika stor som på föregående modeller. 

Nya iPad-modeller

Kuo bekräftas dessutom rykten om att Apple kommer att släppa nya iPad-modeller under 2019. Kuo tror på en iPad mini 5 och en uppdaterad standard version av iPad med en skärm på 10,2 tum. 

AirPower, AirPods 2 och iPod touch

Det har pratats mycket om Apples trådlösa laddare AirPower och AirPods 2 under de senaste veckorna, och Kuo ger sig in i den diskussionen. Enligt Kul kommer AirPods 2 och AirPower att lanseras under de kommande månaderna. 

Han nämner även en ny iPad touch med snabbare processor. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *